TG ČestitkeTG Kultura/Zabava

FOTO ČESTITKA: Predstavljena deseta zbirka pjesama Mije Tokića “Breme te tvoje nosi”

Ljubiteljima pjesničke riječi u Tomislavgradu  ovdašnji ogranak Matice hrvatske, pod vodstvom prof. Mate Kelave, priredio je večeras, u  punoj dvorani županijske skupštine, pravu poslasticu – promociju najnovije, desete po redu knjige pjesama Mije Tokića, pod naslovom “Breme te tvoje nosi: Izabrane pjesme”.

Ova zbirka pjesama izišla je u nakladi Društva hrvatskih književnika Herceg BosneMostar i Matice hrvatske, Tomislavgrad a svjetlo dana ugledala zahvaljujući sponzorima kojima je na kraju obraćanja zahvalio sam autor (Općina Tomislavgrad, Hercegbosanska županija i Prodex Tomislavgrad), piše mandino-selo.com

Lijepo i sadržajno o knjizi su govorili prof. dr. sc. Ivica Musić, sa Filozofskoga fakulteta u Mostaru, nekadašnji profesor na istome fakultetu, akademik i prof. emer. Šimun Musa, Mijin kolega iz studentskih dana, dipl. ing. Tomislav Majić. Vidno uzbuđen i sretan, kako i priliči na kraju se obratio i sam autor, prof. Mijo Tokić, koji se zahvalio svima na dolasku ali i na pomoći oko izlaska knjige iz tiska.

U glazbenom dijelu nastupile su članice pjevačkoga ansambla Matice hrvatske Tomislavgrad i sestre Mihaela i Gabrijela Musić, kćeri prof. Musića i prof. Danijele Musić, koja je čitala izabrane Mijine pjesme, piše mandino-selo.com, gdje možete vidjeti više fotografija i poslušati tonski zapis.

www.tomislavnews.com