TG Kultura/Zabava

FOTO: DANAS je uspješno organiziran tradicionalni uspon na mitsku planinu Zavelim!

Po idealnim vremenskim uvjetima danas je, u organizaciji Planinarsko-ekološkog društva “Zavelim” Roško Polje, održan tradicionalni uspon na mirisnu i mitsku planinu “Zavelim”, u podnožju i nižim predjelima obrastao gustom šumom, a na vrhu golet ili prekriven niskom travom.

Uspon se godinama organizira u čast svetom Ivanu, zaštitniku Župe Roško Polje, ispod Zavelima.
Na planinarskom druženju, koje je jutros počelo na izvoru Močila, sudjelovalo je oko 70-tak planinara, izletnika, prijatelja prirode. Njih 70-tak je krenulo na uspon do najvišeg vrha Zavelima, Kolakovca (1346 m/n/v.). A planinara i izletnika bilo je iz : Planinarskog društva “Zanatlije” Osijek, Planinarskog društva “Jelinjak” Trilj, HPD “Pločno” Posušje, ekipe iz Splita, Kočerina, Mostara,  Planinarskog društva “Orlova stina” Tomislavgrad, uz, naravno, najbrojnije domaćine, članove PED “Zavelim”

Na povratku za sve je priređen zajednički ručak-grah, a svi oni koji su danas bili na ovome prekrasnom druženju jednoglasni su u ocijeni kako je bilo odlično organizirano i svi su puni prekrasnih dojmova, a mnogu su rekli kako će svaki put kada se organizira druženje u Rošku Polju obvezno doći, uz napomenu da će mnogi doći i na Ivanjdan (24. lipanj), kada je svetkovina i velika proslava u Rošku Polju, čiji je zaštitnik sveti Ivan.
www.tomislavnews.com/Foto: Vinko Ljubas