vjera

FOTO/VIDEO/ Svečano misno slavlje u Kovačima, na blagdan Prečistog Srca Marijina, predvodio je i propovijedao fra Valentin Vukoja: “Nije dobro daj meni, samo meni…!”, poslušajte propovijed!

Danas, na blagdan Prečistog Srca Marijina, u Duvanjskom dekanatu, ispred crkve kojoj je zaštitnik Prečisto Srce Marijino, u selu Kovačima, služeno je Svečano misno slavlje.

U prekrasnom prirodnom okruženju oko crkve u Kovačima, a i nebo je bilo naklonjeno ovom slavlju, jer su, a nakon više kišnih dana, bijeli oblaci plovili plavim nebom iznad Duvanjskog polje, što je doprinijelo blagdanskom ozračju i dolasku velikog broja vjernika.

Slavlje je započelo procesijom uz molitvu s kipom Bezgrješnim Srcem Blažene Djevice Marije, a sveto misno slavlje predvodio je, uz koncelebraciju mjesnih svećenika, fra Valentin Vukoja.

UISTINU VRIJEDI POSLUŠATI PROPOVIJED, POPRAĆENU VESELIM CVRKUTOM PTICA S OKOLNOG DRVEĆA!

NASTAVAK!

Ovo Svečano misno slavlje svojim pjevanjem uveličao je Župni zbor, u čije pjevanje se skladno uklopio veseli cvrkut ptica s obližnjih krošanja drveća i žubor rijeke Šujice koja je, nedaleko od crkve, žurila prema ponoru, u Ponoru.
PREČISTO SRCE MARIJINO, SMILUJ NAM SE!
www.tomislavnews.com/Foto i video: Drago Letica