KolumneSvijetTG Zanimljivosti

FOTO – DNEVNIK duvanjske (brišničke) hodočasnice (27.) – Kad “ministrica kauča” krene na Put sv. Jakova: “Gazi mala ko velika!”

Moj Camino – XXVII dan-Brojimo 3
Svitu moj, čeljadi lipa!

Piše: Franka Čolina

E danas dan od malo više uspona koji su ajd podnošljivi ali i još više spustova koji su manje podnošljivi🙄.A šta prođo progončića po Španjolskoj i ugazi u balegu od krava mila majko moja.


Malo više kilometara (pa finale su) a danas su Ljubičići i moje Čoline. Ima nas i tu fala Bogu, Ljubičića malo manje od kojih moram izdvojiti Tadija i Iko i ekipu ujne Marije, ona mene uvik volila🥰, a i ja nju(znam da moja Iva prati pa će joj prenijeti pozdrave) naravno i za sve ostale da mi se baba Jaka ne naljuti😉.


Ali Čoline su Čoline, nekakao brate i zvuče kad kažeš, pravo ono kršna i velika čeljad u svakom smislu riječi.
Kad sam vam ja došla u Čoline i stavila svoje cipele na hodnik među njihove, moj svekar, pokoj mu duši, pito čije je dite došlo kod nas, ali zaozbiljno🤣. Najmanji broj nosi svekrva 43, a ja  37, pokojni svekar nosio 49.      Nije did puno mašio, jašta sam bila nego dite 20 godina grdna rano🙉. A najviše me sokolio pokojni Škujo, znao je reć “i moja nevista ko Vila Nagorkinja”(doduše i bila sam brate 💃😉🤣).Nabralo se tu i godina staža, a i iskustva i fala Bogu na svemu. Ne znam koga ovde izdvojiti al nekakao djevera Tomu i jetrvu Livanjku možda malo, jer smo najviše kuburili zajedno , svakako i u svemu🥰Znam da će sad Rosa reć” A JA”, ma i ti a i svi❤

Molitvica
Danas u mojim molitvama, srcu i koracima moji Ljubičići i moje Čoline. Gospodine, hvala ti za sve njih, blagoslovi ih svojim svetim Mirom, čuvaj i brani od svakog zla. Posebno te molim za našu I. proslavi se Gospodine 😇❤🙏
P.S. Danas je bilo “Gazi mala ko velika”.
A zamislite zove me moja Majuška Maja Gabrić i kaže evo me u Santiagu s mužem idemo s motorom u susret tebi pošalji lokaciju. I nađemo se  kavi u Portomarin (malo sam i poplakala ali nisam danas nikako pa je skroz to ok😉).

Još!


E i ove poruke što mi šaljete da ste oplakali opet i opet na ove moje objave, pazite Violeta d.o.o će poskupit maramice od kad sam ja na Putu🤔
“Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il’ kiša pada il’ sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan.”
Sv Franjo Asiški

www.tomislavnews.com/Tekst i foto: Franka Čolina

NAPOMENA: Tekst nije lektoriran!