Bosna i HercegovinaTG Politika

IZBORI 22. – Možda vas zanima koliko i koje stranke i nezavisni kandidati su se prijavili za Opće izbore 22. u B i H, te koji od njih u HBŽ?

Ako vas zanima koliko i koje stranke i nezavisni kandidati su se prijavili za Opće izbore 22. u B i H, te koje od njih u HBŽ, sve možete vidjeti na  linkovima koje objavljujemo?

Objavljujemo preliminarne popise političkih stranaka i neovisnih kandidata za sudjelovanje na Općim izborima 2022. godine, koji će se održati u nedjelju, 02. listopada,2022. godine.

U propisanom roku Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine predato je 108 prijava političkih subjekata. Prijavu za ovjeru za sudjelovanje na Općim izborima 2022. godine podnijela je 91 politička stranka i 17 neovisnih kandidata.

Preliminarni pregled podnesenih prijava objavljen je na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH,  www.izbori.ba .

Preliminarni pregled podnešenih prijava političkih stranaka

Preliminarni pregled podnešenih prijava neovisnih kandidata

Središnje izborno povjerenstvo BiH će sukladno propisanim rokovima izvršiti  provjere i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uvjete, nakon čega se stječu uvjeti za podnošenje prijava za ovjeru koalicija ili listi neovisnih kandidata. Odnosno, rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi neovisnih kandidata je od 06. do 14. lipnja 2022. godine do 16:00 sati, priopćenje je iz SIP-a.

Za članove predsjedništva B i H stranke su kandidirale 13 kandidata, a jedan je neovisni.

Ako smo dobro vidjeli za izbore u  HBŽ nije prijavljen ni jedan neovisni kandidat, ali jest 58 političkih stranaka, ima i novih, malo mnogo, ali…?! Svatko ima pravo biti biran i birati, pa demokracija je!

Ova fotografija Izbori 22. nešto je blijeda, što bi moglo značiti kako nije sigurno njihovo održavanje ili pak bljedilo znači nešto drugo, možda da su “blijedi” kandidati i stranke?!

www.tomislavnews.com