TG Kultura/ZabavaTG Zanimljivosti

FOTO ČESTITKA: Duvanjske umjetnice Marija Magdalena Vukadin i Gabrijela Vučemil restaurirale skulpture “Bikova”, autora Vinka Bagarića

Dvije duvanjske umjetnice, kiparica Marija Magdalena Vukadin i slikarica Gabrijela Vučemil završile su s restauracijom skulptura “Bikovi”, koje je izradio poznati duvanjski akademski kipar (sada pokojni) Vinko Bagarić.
Skulpture “Bikovi” postavljene su na kružnom toku, dakle na otvorenom, prije šest godina. Prošle godine Općina Tomislavgrad i obitelj pokojnog Vinka Bagarića su iskazali želju za restauracijom skulptura “Bikovi”, koji su darovani od obitelji Bagarić Općini Tomislavgrad. Obitelj pokojnog Vinka Bagarića autora skulptura “Bikovi” i “Kralj Tomislav” je zadovoljna poslom kojeg su upravo završile dvije spomenute umjetnice iz Tomislavgrada.


-Skulpture “Bikovi” u zadnji su trenutak spašene od propadanja. Posao je bio iznimno zahtjevan i trajao je mjesec dana. Ja kao kiparica imala sam zadatak skinuti boju i staviti potpuno novi sloj poliestera kako bi prekrila pukotine i spriječila daljnji nastavak raspadanja, što se može vidjeti na objavljenim fotografijama, a kolegica Gabrijela Vučemil stavila bazu i boju na skulpturu – rekla je za Tomislavnews.com kiparica Marija Magdalena Vukadin, a obje umjetnice dodaju:

-Uživale smo u ovom poslu i jako nam je drago što smo ispunile očekivanja. Zahvaljujemo Općini Tomislavgrad i obitelji Bagarić na ukazanom povjerenju, bila nam je čast i lijepo iskustvo na ovome poslu-

TN neslužbeno doznaje da će ovako dobro i lijepo restaurirane skulpture biti postavljene na neko drugo mjesto.

www.tomislavnews.com/Lj. Đikić/Foto: privatni album