HrvatskaTG SportTG Zanimljivosti

FOTO EKSKLUZIVA: ZLATKO DALIĆ, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, pješke hodočasteći u Međugorje, predahnuo je u Gornjem Brišniku-Tomislavgrad!

Zlatko Dalić, trofejni izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, rodom iz Livna, jutros je krenuo iz rodnog grada na hodočašće u Međugorje. Nije ovo prvo hodočašće Dalićevo do Međugorja, ali čini nam se da je ovo prvi put da pješači oko130km koliko je od Livna do Međugorja, a zavisi kojim putom se ide, možda i kraće.

A vrijeme ove nedjelje je samo kakvo se poželjeti može za pješačenje, kad je  nakon nekoliko kišnih i tmurnih dana dana vedro i sunčano. Dalić je s trojicom prijatelja krenuo jutros iz Livna, oko 13 sati bio je u Prisoju (Buško jezero) zastao i porazgovarao s prolaznicima koji su ga prepoznali, te se potpisao jednom mladiću na majicu koja mu se tu zatekla, a što smo odmah objavili.

Iz Prisoja, Dalić i ekipa krenuli su prema Privali, Vidikovcu, odakle su krenuli cestom koja vodi do vjetroparka iznad Gornjeg Brišnika, Donjeg Brišnika, i Mrkodola. U Gornjem Brišniku ga je prepoznala i zaustavila jedna Brišnička koja, kako kaže, svake nedjelje šeta tim putom.

Rado se pristao fotografirati se s njom, a kako i ne bi kad je gospođa Nada vatrena navijačica “Vatrenih” i obožavateljica njihovog izbornika.

IZBORNIK DALIĆ DAROVAO DRES S POTPISIMA HRAMU DRESOVA!

Iz Gornjeg Brišnika hodočasnici su se spustili u Donji Brišnik i posjetili Prvi brišnički sabor, odnosno Caffe “Tomislav”, čiji su vlasnici Jimmy i Mario Ćerdić. Prvi hrvatski sabor ove godine slavi 120 godina od utemeljenja, a Sabor je i pravi hram dresova, što je dobro znao i izbornik Dalić pa je darovao potpisani dres. I – rado se slikao s domaćinima, za uspomenu!

 

Hodočasnička ekipa Zlatka Dalića iz Donjeg Brišnika krenula je cestom do Bukovice, gdje će posjetiti Župni ured, jer nije tajna da je Izbornik Dalić prijatelji i podupiratelj Humanitarne udruge “Kap ljubavi”, a voditelj te udruge je fra Jozo Radoš – Đoka, svećenik u Župi Bukovica.

Do tada, sretno gospodinu Zlatku Daliću i njegovoj ekipi na hodočašću do Gospe Međugorske, neka im bude blagoslovljeno i neka Kraljica Mira-Gospa Međugorska usliši njihove molitve i zavjete!

www.tomislavnews.com/Lj.Đikić