SvijetTG VijestiTG Zanimljivosti

FOTO/ EKSKLUZIVNO: U duvanjskom selu Omolju boravi 10 studenata sa svih strana svijeta!

Izaslanstvo studenata iz cijeloga svijeta u posjetu je živopisnom Omolju, selu na Duvanjskom polju, a ugostio ih je student kolega, čiji je otac rođen u Omolju.

Ovo putovanje i boravak studenata iz cijeloga svijeta ima za cilj razvoj poduzetničkog i inovativnog razmišljanja studenata na diplomskom studiju s oznakom EIT. U Veliku Goricu u RH u višednevni posjet stigla su 22 studenata, a njih 10 stiglo je sinoć u Omolje, gdje će ostati tjedan dana.

Studenti u Velikoj Gorici

Evo iz kojih su sve zemalja stigli studenti:Zimbabve, Čile, Pakistan, Filipini, Eritreja, Etiopija, Turska, Francuska, Poljska, Grčka, Brazil i Hrvatska

U okviru projekta EMeraldino Stimulating Inovation and Enterpreneurship in Resurse Engineering u trajanju od 1.siječnja, 2022-31. prosinca, 2024. godina nositelj projekta je Universite de Lige, u konzorciju sa Sveučilištem u Zagrebu, Rudarsko-Geološko-Naftnim fakultetom i drugim Sveučilištima u EU.
Projekt ima za cilj razvoj poduzetničkog i inovativnog razmišljanja studenata na diplomskom studiju s oznakom EIT.
Voditeljica dijela projekta Prof.dr.sc.Sibila Borojević Šoštarić kojoj se studenti posebno zahvaljujemo na pomoći oko organizacije dolaska u Tomislavgrad, u Omolje.

Studenti stigli u Omolje, Tomislavgrad

Jedan od tih studenata na spomenutom fakultetu je Ivan Vujević, sin Omoljanina koji je poznat mnogim Duvnjacima Rudolf Vujević, koji je sada Ravnatelj Državne škole za javnu upravu u Republici Hrvatskoj. Naravno da je poduzetni Vujević, stariji, organizator ovoga zanimljivog putovanja studenata u Općinu Tomislavgrad.

Tijekom boravka ovo svjetsko izaslanstvo studenata posjetit će: Park prirode Blidinje/ Masnu Luku, divlje konje na Kruzima, stećke, rudnik u Mesihovini, Franjevački samostan u Tomislavgradu, a nakon toga posjetit će i Dubrovnik u RH.

Svakako zanimljivi studenti i njihovo zanimanje za duvanjski kraj, a vjerujemo i kako je njima  ovdje zanimljivo, o čemu ćemo, nadamo se, imati prigodu ovih dana s njima razgovarati.

www.tomislavnews.com