TG Kultura/Zabava

FOTO: Jučer su učenici četvrtih i petih razreda Osnovne škole fra Mije Čuića – Bukovica sa svojim učiteljicama pohodili Dalmaciju

Jučer (6. svibnja, 2024.) su naši učenici četvrtih i petih razreda sa svojim učiteljicama pohodili Dalmaciju. Njihovo prvo odredište bio je Sinj koji je srdačan domaćin s bogatom ponudom lijepih sadržaja koje uvijek spremno ponudi svim svojim gostima.

U Muzeju Sinjske alke prikazan je odličan dokumentarni film, snimljen u čast slavnih sinjskih alkara, a sadržaj Muzeja ostavio je snažan dojam na naše znatiželjnike te će se o njima sigurno još dugo razgovarati. Obilazak Crkve Gospe Sinjske jednako je oduševio naše mališane koji se ondje, zajedno sa svojim učiteljicama, molitvom preporučiše Gospi Sinjskoj. Nakon duhovne okrjepe uslijedila je tjelesna pa su ukusan ručak objedovali u Splitu.
Za sve navijače Hajduka istinski doživljaj bio je detaljni obilazak Poljuda, Hajdukovoga stadiona, dok su Dinamovi navijači među njima pokazali razumijevanje i solidarnost baš onakvu kakva treba vladati među svim navijačima ova dva najveća hrvatska kluba. I jedni i drugi danas su zajedno uživali u brojnim prirodnim i povijesnim ljepotama
kojima se s pravom diči prekrasni Split, a razdragana lica naših izletnika cijeli dan mazilo je lijepo vrijeme.
Dan za poželjeti, potvrdiše svi na povratku izgovarajući hvalospjeve organizatorima ovoga izleta, ekipi Livno Busa, koji besprijekorno odradiše svoj dio posla.

 

Objava je Osnovne škole fra Mije Čuića Bukovica

www.tomislavnews.com