HB ZupanijaTG Zanimljivostivjera

FOTO: Križni put katoličkog puka Kupreške visoravni, a na Cvjetnicu

Današnji dan – CVJETNICA, dan kad ulazimo u Veliki tjedan, a pred nama su i dani sjećanja na tužne događaje iz travnja 1992. godine. Zahvaljujući svećenicima iz Župe Kupres i Župe Suho Polje svjedočili smo križnom putu – simbolično tijekom kojeg smo se sjetili svih onih koji ugradiše svoje živote u temelje slobode hrvatskog naroda na Kupreškoj visoravni.

Kolona je započela križni put u 14:00 sati ispred crkve Svete Obitelji u Kupresu, a prva postaja bio je Spomen križ – simbol sjećanja na stradanje Hrvata u II. sv. ratu.

Potom, druga postaja bila je pored temelja porušene crkve svete Obitelji, sve do posljednje, četrnaeste postaje na Suhom Polju, pred crkvom UBDM.

Osim što je svaka od četrnaest postaja označavala mjesto Kristove muke, svaka od tih postaja označavala je i krvlju obilježen put kupreških Hrvata do slobode.

Pred mnoštvom kuprešaka, pobožnost križnoga puta predvodio je naš kapelan don Jadranko Kurt, a križ su nosili naši mladi. Križni put svojim pjevanjem uveličale su članice velikog župnog zbora.

Unatoč kiši i snijegu tek poneka kapljica s nebesa pala je na glave na samom početku, kao da je bila nebeski blagoslov ovog križnog puta kupreškog puka, objava je Kupreškog radija.

www.tomislavnews.com