TG Sport

FOTO : MATE ĆURIĆ, atletičar, član AK “Puls” iz Tomislavgrada prihvatio nesvakidašnji izazov!

copyright@tomislavnews.com

Mate Ćurić iz Prisoja, poznati duvanjski atletičar, trkač, kojega smo pratili na mnogim njegovima utrkama, maratonima i polumaratonima ,  trail trčanjima…prihvatio je neobičan Everesting chellenge izazov i već ga “odrađuje”. Od jutros je na Tušnici, na relaciji Vidikovac – Kolino, gdje će pokušati ispenjati visinu Mont Everesta 8848 metara n/v u 26 uzastopnih ponavljanja i sve ukupno oko 90 km dužine. Izazov mora završiti u jednoj aktivnosti, dakle, bez spavanja, trčati dan i noć.  Penjati gotovo 9000 metara nadmorske visine u jednom potezu fizički je i mentalni izazov koji predstavlja ovaj pothvat jedinstven u svijetu penjača i biciklista..
Everesting chellenge izazov prihvaćen!

“Upravo sam započeo moj Everesting izazov, sljedećih 24,25 sata sam na Tušnici, na relaciji Vidikovac – Kolino, gdje ću pokušati ispenjati visinu Mont Everesta 8848 metara n/v u 26 uzastopnih ponavljanja i sve ukupno oko 90 km dužine.

Izazov moram završiti u jednoj aktivnosti, bez spavanja. Penjati gotovo 9000 metara nadmorske visine u jednom potezu fizički je i mentalni izazov koji predstavlja ovaj poduhvat jedinstven u svijetu penjača i biciklista. Znate gdje sam idućih 24,25 sati, pa pridružite mi se sa kojim usponom, biti će mi zadovoljstvo”, napisao je Mate jutros na početku izazova.

Pratnja su mu i podrška članovi A K”Puls”, a  stalno je s njim Hrvoje Ćosić-Mačak s Kupresa.

Vjetrovito na vrhu, orkanski udari, ali  Mate ne posustaje, već je “odradio” više od polovice zadanog  puta, uspona, javio  je Mate Tomislavnews.com oko 17, 00 sati, uz napomenu da će se javiti ujutro, kada završi ovaj neobični pothvat, veliki izazov.

Mati želimo sretno, neka izdrži i čekamo  ga ujutro, ako Bog da zdravog, a znamo – umornog!

Posted by TomislavNews.com on Thursday, October 8, 2020

www.tomislavnews.com/Ljuba Đikić