HrvatskaTG Zanimljivosti

FOTO: OKUPLJANJE Pleića u Rami, među njima bili su i duvanjski Pleići

U drugu subotu iza Uskrsa sastali su se u Rami gotovo svi s prezimenom Pleić, odnosno Plejić. Osim Pleića iz Ciste Velike bili su tu i Pleići iz Splita, Solina, Novih Sela, Tomislavgrada, Busovače i Uskoplja. Po dolasku u Ramu služena je misa koju je predvodio ramski gvardijan i župnik fra Andrija Jozić.

Uz njega je koncelebrirao bogoslov fra Marko Plejić. Markovi roditelji su sada u Solinu, a podrijetlom su iz Uskoplja. Poslije mise nekoliko riječi o Pleićima je kazao Luka Pleić.
Zahvalnice “Pleića na okupu” predao je glavni organizator Željko Pleić te Jelena Knezović Pleić. Zahvalnice su dobili gvardijan fra Andrija Jozić te urednik Imotske krajine Ante Aračić, kao medijski pokrovitelj.
Na druženju u Rami je dogovoreno da ovakvi susreti prijeđu u tradiciju pa bi se i dogodine u drugu subotu iza Uskrsa našli Pleići iz Hrvatske i BiH, također u Rami.

Susretu je bio nazočan i novinar Ante Ivanković kojeg pamtimo kao autora devetnaest knjiga, uglavnom rodoslovlja ali i ratnog reportera HTV-a. Ante priprema knjigu o plemenu Pleića. Već je skupio određeni broj suradnika a svi koji se žele priključiti savjetom ili na drugi način mogu se javiti okupitelju Željku Pleiću. Svakako treba spomenuti i Jelenu Knezović Pleić koja je bila desna ruka Željku oko organizacije te Peri i Josipu iz Tomislavgrada i Ivanu iz Busovače.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Pohvale organizatorima i nada da ćemo se dogodine sastati u još većem broju, objava je portala Imotska krajina.

www.tomislavnews.com