TG Zanimljivosti

FOTO POHVALA: Mnoge će iznenaditi, ali i to se dogodilo, uređuje se mjesto za osmrtnice, jer i smrt je dio života, iako ne zvuči optimistično

Godinama su osmrtnice, umrlice, obavijesti o smrti u Tomislavgradu stavljane, lijepljene po stupovima, stablima, izlozima trgovina, a već dugo u gradu postoje posebna mjesta gdje se lijep osmrtnice. Sigurno da bi ih trebalo postaviti na više mjesta, pa i u selima, ali…
Ta mjesta gdje se stavljaju osmrtnice godinama su bila siva, tamna, pa još kad se stave osmrtnice, same po sebi tužne i crne, to mjesto nekako djeluje neuredno, a ne bi trebalo. Jučer vidimo da se uredila unutrašnjost ispod stakla mjesta za osmrtnice na zgradi u središtu grada i za divno čudo, Bože hvala ti, nema ni jedna osmrtnice, a to su rijetki dani u godini.

I lijepo je vidjeti prazan bijeli prostor na mjestu za osmrtnice, pa očekujemo da se još uredi, oboji okvir tog mjesta, možda nekom zlatnom bojom? Možda su oni koji o tome vode brigu to i planirali, ali je pohvalno da je netko i to mjesto uredio, jer često ćete vidjeti kako ljudi tu zastaju da bi pročitali tko je “blago u Gospodinu preminuo”.

Jest, objave se osmrtnice/umrlice i na portalu, ali tko je umro najviše zanima starije osobe, upravo one koji, u većini, ne čitaju portale.

Dakle, pohvale onima koji su počeli uređivati i ova mjesta, pa neka i završe započeto!

www.tomislavnews.com