TG VijestiZAHVALA

FOTO POHVALA: Nakon “sto godina” uređena Veterinarska stanica u Tomislavgradu

Godinama, čak i dva tri desetljeća, problem je bila veterinarska stanica u Tomislavgradu, smještena nedaleko od gradske tržnice, u Dubokom putu.

Godinama se planiralo njezino premještanje, odnosno izgradnja nove kod Krilića trnja izvan grada, novac je, navodno, odavno bio osiguran, ali stara, oronula, neuredna Veterinarska, prljave i zapuštene fasade, nije se dala maknuti. Ustvari, nije bilo ni političke volje ni želje malo se potruditi, pa Veterinarsku srediti, kad je već bio problem izmjestiti je izvan grada.

Veterinarska stanica prije obnove

Spoznavši, na kraju, da od novog objekta nema ništa, ili neće biti u dogledno vrijeme, odgovorni u Veterinarskoj stanicu ili Općini ( jer je Veterinarska javna ustanova, dakle u vlasništvu Općine Tomislavgrad) nedavno su uradili najbolje što se sada moglo, a mogli su to i davno, jer je najgore bilo čekati i gledati u trošnu i zapuštenu “kućicu”.

Nabačena je fasada i promijenjeni otvori, čisto oko nje, uglavnom sada, izdvojena od ostalih objekata, Veterinarska stanica izgleda pristojno, za razliku od prije nekoliko dana.

Još kada oko nje bude livada, zelena površina, cvijeće, a moguće i drveće, bit će to prava “kućica u cvijeće”!

www.tomislavnews.com