TG Vijesti

FOTO/Poštenju naučeni od malih nogu: Klara iz Prisoja i Karlo iz Livna pronašli na plaži Marinovac novčanik pun kuna!

Prošloga vikenda na Buškom jezeru održana je vježba GSS HBŽ, a pripadnicu su vježbali spašavanje na vodi.Dvojica očeva, pripadnika GSS Maša iz Prisoja i prijatelj mu Ćosić iz Livna su i djecu: Maša svoju 10-godišnju kćerku Klaru, a Ćosić 11-godišnjeg sina Karla, koji su se ubrzo sprijateljili.
I dok su im tate vježbale spašavanje na vodi, njih dvoje su šetali prekrasnom plažom Marinovac na kojoj je bilo kupača.
U jednom trenutku ugledali su povelik novčanik na plaži, u hladovni ispod drveta. I naravno, uzeli ga i otvorili, a onda oči u nevjerici bolje rastvorili: novčanik je bio pun kuna!
Možda, kažemo samo možda, je dječja mašta na trenutak pomislila što bi sve mogli kupiti za taj novac, ali odgoj i “trubljenje” roditelja da se tuđe ne dira, da se nađeno vrati vjerojatno im je odmah prošla kroz glavu i potražili su, zovnuli očeve.
-Uzeo sam novčanik u kojemu je bilo više tisuća kuna, a od dokumenata bila je samo zdravstvena iskaznica. Pročitao sam prezime Čulo i mjesto izdavnaja iskaznice Bjelovar. Znao sam da mora biti neki naš iseljenik iz Bukove Gore. Zovnuo prijatelja u Bukovoj Gori, a i svoju vezu u Bjelovaru ako se čovjek već vratio kući. Nije prošlo dugo, čovjek je stigao do jezera, predao sam mu novac i rekao da pribroji, bilo je sve u redu, zahvalio je , a Klari i Karlu dao novčanu nagradu. Oni su se nećkali, neće uzeti, pogledali i mene i kad sam im ja rekao da mogu uzet, uzeli su! – ispričao nam je Klarin otac Mario Maša Sabljić.

Klari Sabljić iz Prisoja je jučer bio imendan, pa joj čestitamo s danom zakašnjenja, a Karlu Ćosiću iz Livna danas je rođendan, pa mu čestitamo od srca i ovo dvoje djece neka budu primjer drugoj djeci, a mogli bi biti i mnogim odraslim!


Poštena nalaznica: Klara Sabljić ( 10) iz Prisoja jedna je i od najmlađih planinarki

Poštenom nalazniku Karlu Ćosiću(11) iz Livna danas je rođendan, čestitamo od srca čestiti dječače!

www.tomislavnews.com