HrvatskaTG Sport

FOTO/ RAZGOVOR s uspješnim poduzetnikom i predsjednikom ŽKK “Ragusa”, Duvnjakom Tomislavom Tabakom : “Rado bih u našem klubu vidio i duvanjske košarkašice!”

Na čelu Ženskog košarkaškog kluba “Ragusa” iz Dubrovnika, dugogodišnjeg člana premijer lige RH je Tomislav Tabak, porijeklom iz Tomislavgrada.
Tomislav Tabak je uspješan mladi poduzetnik, direktor gradske firme u Dubrovniku, a svoje porijeklo ističe u svakoj prigodi. Ponosan na očeve korijene, Eminovo Selo, i sve što ga veže za ovaj kraj.

ŽKK “Ragusa” preuzeo je u uvjetima kad je bilo najteže, na nagovor kolegice, te bezuvjetno pomaže i pridonosi dubrovačkom sportskom kolektivu. ŽKK Ragusa je dugi niz godina član najjače ženske košarkaške lige u Hrvatskoj, Premijer ženske košarkaške lige. Uvijek pri samom vrhu tablice. Dva puta u finalu KUP-a Ružica Meglaj Rimac.


Od nastanka kluba do danas 12 puta su proglašeni, od strane Dubrovačkog saveza športova, najboljim ženskim kolektivom u gradu Dubrovniku, te više puta najbolji ženski kolektiv u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Uz seniorke, nagradu – najbolje mlađe selekcije ŽKK Raguse su također redovno proglašavane najboljim ženskim kolektivom u gradu, te su ponosni na priznati rad u svim kategorijama. Klub je trenutno bez poraza 643 dana i jedini klub bez poraza u dvije sezone najjače lige HKS-a Premier ženske lige.

Svoje programe i uspjehe dijele i na svojoj FB stranici : https://www.facebook.com/zkkragusa/ .
“Najviše me žalosti što cure iz našeg kraja nisu prepoznale ovu sredinu i potencijal, i u našem klubu još nismo imali talente iz Duvna. Tomislavgrad je izrodio kvalitetne košarkašice i mnoge od njih su bile i hrvatske reprezentativke. Još uvijek je Split bliži. Po radu i kvaliteti je jednak Dubrovniku, ali prednost Dubrovnika je što je sigurniji i mirniji grad. Sad imamo sveučilišni dom, đački dom i zaista bi mi bilo zadovoljstvo ostvariti bolju suradnju s klubom ŽKK iz Tomislavgrada i da djevojke počnu dolaziti u Dubrovnik, tu nastave školovanje i svoj sportski razvoj kroz naš klub. Želja mi je da Dubrovnik u budućnosti bude prepoznatljiv kao jaka ženska košarkaška sredina za naše djevojke iz Tomislavgrada, te se nadam da ćemo nastaviti uspjesima i rezultatima kao do sada kada smo trenutno neporaženi u 27 utakmica u nizu što je ukupno preko 640 dana bez poraza! Puno pozdrava od Duvnjaka iz Dubrovnika i neka je svima blagoslovljen Božić i sretna i uspješna nove godine – rekao je za naš portal Tomislavnews.com gospodin Tomislav Tabak.


Zahvaljujemo u ime svih Duvanjki i Duvnjaka, uzvraćamo pozdrave, čestitke i dobre želje našem uspješnom gospodinu Tabaku i njegovim košarkašicama!

Ovo je ujedno i poziv uspješnim duvanjskim košarkašicama od gospodina Tabaka da nastave studij i košarkašku karijeru u prekrasnom Dubrovniku!

www.tomislavnews.com/lj./ Foto: ŽKK”Ragusa”