HB ZupanijaTG Crna kronika

MUP HBŽ: Ubojstvo na području grada Livna, ubijen ugledni profesor

Dana, 17.12.2020. godine u 22,50 sati djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da se motornim vozilom marke “Mercedes” oko 14,00 od obiteljske kuće u mjestu Potok, Livno, udaljio S.P. rođen 1955. godine u Livnu, te da se nije vratio kući, niti se javlja na pozive.

Operativnim radom na terenu djelatnici PU Livno došli su do saznanja da je navedeno m/v oko 16,00 sati napustilo područje općine Livno u smjeru Kupresa. O svemu su upoznati djelatnici MUP-a SBŽ i MUP-a ZE-DO županije. Pregledom šireg gradskog područja grada Livna oko 20,00 sati od strane djelatnika PU Livno pored rijeke Bistrice, pronađeno je beživotno tijelo S.P. rođenog 1955. godine u Livno.

Tijekom popodnevnih sati od strane djelatnika MUP-a SBŽ na području Viteza zaustavljeno je motorno vozilo marke “Mercedes” reg. oznaka J40 K 242, u kojem su zatečene tri osobe : A.N. rođen 1998. godine u Zenici nastanjen u Vitezu, S.N. rođen 1992. godine u Travniku, nastanjen u Vitezu i M.A. rođen 1996. godine u Zenici, gdje je i nastanjen. Isti su od strane djelatnika PP Livno preuzeti i prevezeni u PU Livno, gdje su lišeni slobode i nad njima će biti provedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili KD “Ubojstvo” na području općine Livno.

Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno, MUP-a K 10 i dežurni Županijski tužitelj, nakon čega je beživotno tijelo S.P. prevezeno u mrtvačnicu, gdje će biti obavljena obdukcija.

Ovom prilikom zahvaljujemo se djelatnicima MUP-a SBŽ, na brzoj i profesionalnoj suradnji u rješavanju ovog teškog kaznenog djela, priopćeno je iz MUP HBŽ.

Doznali smo kako je ubijen ugledni livanjski profesor 65-godišnji Stipe Perković.

Profesoru Perkoviću pokoj duši, a obitelji iskrena sućut.

www.tomislavnews.com