Hrvatskavjera

FOTO: SLUŽENA tradicionalna sveta misa za Duvanjke, Duvnjake i njihove prijatelje u zagrebačkoj Dubravi

Jučer, 3. prosinca, 2023. godine, u Crkvi Bezgrešnog Začeća BDM, a u organizaciji Udruge Duvnjaka Zagreb,  služena je tradicionalna sveta misa za Duvanjke, Duvnjake i njihove prijatelje u zagrebačkoj Dubravi.


U prepunoj crkvi, svetu misu, kojoj su uz ostale župljane nazočile i mnoge Duvanjke i mnogi Duvnjaci, predvodio je župnik Župe svetog Mihovila iz Tomislavgrada, fra Hrvoje Miletić. Vrijedi spomenuti da ova crkva i samostan, kojega su izgradili hercegovački franjevci, već godinama u svojim redovima ima na službi i franjevce iz duvanjskog kraja, pa je ta lijepa poveznica samostana i Tomislavgrada vrlo snažna.
Poslije mise održan je i domjenak koji su organizirali članovi  Udruge Duvnjaka u Zagrebu, a predsjednik Udruge je prigodnom riječi dobrodošlice zahvalio svima koji su nazočili svetoj misi i lijepom druženju.

Na poziv bivšeg župnika u Tomislavgradu,  fra Slavena Brekala, koji je sada  gvardijan Franjevačkog samostana Bezgrješnog Začeća BDM u zagrebačkoj Dubravi, pučku misu u 11:30 i večernju u 18:00 svojim pjevanjem uveličali su članovi Velikog župnog zbora iz Tomislavgrada, pod vodstvom Pere Tokića, a brojni vjernici bili su oduševljeni njihovim pjevanjem.

Udruga se zahvaljuju svima koji su pomogli organizaciji ovog događaja na bilo koji način.

Nakon večernje svete mise nastavljeno je druženje  Duvanjki, Duvnjaka i njihovih prijatelja u samostanskoj dvorani, a gosti iz Tomislavgrada su tijekom dvodnevnog boravka u Zagrebu uspjeli su malo i prošetati metropolom i posjetiti čuveni zagrebački Advent.

Članovi Župnog zbora u svitanje su stigli u svoj Tomislavgrad i odmah produžili na Misu zornicu u Spomen bazilici, gdje su svojim pjevanjem uveličali prvu Misu zornicu ovogodišnjeg Došašća.

www.tomislavnews.com/Foto. Veliki župni zbor, Tomislavgrad