vjera

FOTO/VIDEO: Jutros su započele svete Mise zornice u svim župama Duvanjskog dekanata

Iako je u svitanje bilo hladno u duvanjskom kraju, temperatura oko minus 6 stupnjeva, to vjernicima nije smetalo u velikom broju krenuti na Mise zornice koje su jutros, vrijeme je Došašća, započele u svim župama Duvanjskog dekanata.

Sinoć je ispred Spomen bazilike upaljena prva adventska svijeća na vijencu koji su izradili članovi Frame Tomislavgrad, u čijoj organizaciji je i bilo paljenje prve advenske svijeće, a prigodnu molitvu je predvodio fra Nikola Jurišić. Nakon paljenja svijeće bilo je lijepo druženje.

Jutros je, po dobroj duvanjskoj tradiciji, na Misi zornici bila puna crkva vjernika. Prvu ovogodišnju Misu zornicu u duvanjskoj  Spomen bazilici  predvodio je duvanjski gvardijan, fra Bože Milić.

Na Zornici je bilo i učenika sa školskim torbama, koji su prije nastave došli na Zornicu, i radnika koji su radni dan započeli misom Zornicom, i svih drugih vjernika, jer su mise Zornice posebna pobožnost, pokora, mnogi se odriču malo duljeg sna u svitanje, obično je hladno, nekada bude i snježno, ali ništa ne može spriječiti vjernike ići na omiljene Mise zornice.

U vrijeme Zornica vjernici se mogu ispovjediti, pričestiti, a što je najvažnije, u vrijeme Došašća – Adventa, u predbožićno, milosno vrijeme, pripremaju su na susret s Kristom, kako bi im duša i savjest bili mirni, a srce ispunjeno ljubavlju.

www.tomislavnews.com/Foto i video: Iva Z.