TG Zanimljivosti

FOTO: SRCE iznad duvanjskog sela Mrkodola budi sjećanje, ljubav, dušu ispunja radošću!

Jedan je Duvnjak na Badnjicu, 24. 12. 2019. godine, u 10,50 sati, snimio ovu vrlo zanimljivu fotografiju : sjena-osinj iznad lijepoga i dragoga duvanjskog sela Mrkodola prekrio je Veliku dragu, ispod Vignjišća, ispod vjetrenjača, plavoga neba i plavičastih oblaka.

I svake godine oko Božića, za vedrijih dana može se vidjeti ovo srce iznad Mrkodola.

Za one koji posumnjaju da je fotografija snimljena iznad Mrkodola, svi Mrkodoljani će vam potvrditi da jest, jer se i danas moglo vidjeti ovo srce oko podne. A gdje bi i moglo biti ovako lijepo “ucrtano” srce i to nebeskom rukom!

MALO SJETE, VIŠE NOSTALGIJE!
U Velikoj dragi iznad Mrkodola, gdje se u ova doba godine, oko podne, uvijek može vidjeti i snimiti, igrom oblaka i vedrine , veliko srce, a Vignjišće, drevna Mrkodoljska gradina s izvorom lijepog imena Tajalica, veći izvor- lokva Pruška, u kojoj su žabe imale neprekidni koncert…ispod Velike drage je Mala draga, razdvaja ih zaravan Podinjak,..najljepše je sjećanje na djetinjstvo i mladost, uživanje u igri, čobanovanju, kasnije knjizi i oblacima! Sve to neke još drži zaljubljenima u rodni kraj, srce im ispunja radošću i dušu mirom!
(Oprostite, dragi čitatelji i poštovane čitateljice, na pristranosti Mrkodoljke odrasle na ovim brdima, gradinama!)

Hvala snimatelju Mirku Periću na fotografijama, uljepšao je dan, vjerujem, svim Mrkodoljanima, ma gdje bili!

P.S. Možda se još u nekom ( poželjno duvanjskom) može snimiti zanimljivih fotografija?

www.tomislavnews.com/Foto: M. Perić