TG Zanimljivosti

FOTO : U Melburnu visoko podignuta zastava Tomislavgrada!

Svakoga ljeta, od “Dana sv. Nikole Tavelića” pa do iza Gospojine, ulice u Tomislavgradu budu ukrašene zastavama-zastavicama. Sada su skinute, ali se jedna vijori visoko između nebodera u dalekoj Australiji!

“Šaljem vam sliku koja je objavljena na stranicama fasebooka mog rođaka Marka Čuića, sina našeg iseljenika pok. Joze Čuića (Suvarića) iz Mrkodola, koji je iselio u Australiju davnih 60 – tih godina prošlog stoljeća.  Marko je rođen u Australiji i veliki je zaljubljenik u kraj odakle je potekao,  pa ga često posjećuje. Inače je rukovatelj građevinskom dizalicom u jednoj tvrtki u Melburnu,  a po povratku iz Tomislavgrada kojeg je posjetio i ove godine za blagdan Velike Gospe,  Marko je istaknuo zastavu Tomislavgada na kran dizalice kojom rukuje na gradilištu u Melburnu.

Oduševljeni smo promocijom Tomislavgrada u dalekom Melburnu, oduševljeni su i mnogi porijeklom iz duvanjskog kraja i Hrvatke koji žive u Melburnu,  osmišljenom od čovjeka velikog srca koji gaji neizmjerno veliku ljubav prema duvanjskom kraju i Hrvatskoj, potaknuti smo njegovu objavu podijeliti sa vama”, piše nam Ivana, koja je također daleko od rodnoga kraja, ali mnogo bliže nego Marko.

Marku zahvaljujemo na promidžbi duvanjskog kraja, neka ga Bog čuva, a Ivani zahvaljujemo na javljanju i fotografijama!

www.tomislavnews.com