TG Zanimljivosti

FOTO/VIDEO: Branko Šapina iz Roška Polja, uz podršku prijatelja, ispekao desetero janjaca za vatrogasce, šumare, lovce…


Go to Kamen Galir

Prošloga tjedna na području općine Tomislavgrad bilo je uistinu vatreno-vatrena stihija harala je duvanjskim krajem, od Roška Polja, preko Gornjeg Brišnika, Grabovića, Drmića i Ćurića Staja, Korita…

Gasili su dva dana vatrogasci Profesionalne vatrogasne postrojbe iz Tomislavgrada, šumari, mještani, lovci…ali je vatra zahvatile nepristupačne dijelove terena, pa je bez kanadera bilo teško očekivati ugasiti požar, a dima je bilo na području cijele općine. Iz Općine Tomislavgrad upućen je zahtjev mjerodavnima u B i H za slanje kanadera, ali odgovor nije stigao, priča se da je “zaglavio” u ladici nekog birokrate bez srca.

Ivan Buntić, načelnik Tomislavgrada, koji je cijelo vrijeme bio s gasiteljima, nije gubio vrijeme, zahtjev za kanaderima odaslan je prema Republici Hrvatskoj. stigla su dva kanadera koji su gasili i ugasili požar za dva popodneva, uzimajući vodu iz Buškog jezera.

Samo što je ugašen ovaj veliki požar čija je vatrena linija bila i preko 30 kilometara, a načelnik proglasio stanje prirodne nesreće, u srijedu (11.kolovoza) popodne izbio je veliki požar u Vojkovićima, u Rošku Polju. Vatrogasci, mještani, šumari, lovci…bez dana predaha, ponovno su bili na terenu u Rošku Polju, dobro se “noseći” s požarom. A onda je počela padati kiša, pljusak i krupa, koji su ugasili požar, ali i uništili povrtnice.

Načelnik je u svoje ime i u ime općine zahvalio i Vladi RH, i vatrogascima,  i šumarima… svima koji su pomogli gasiti požare prošloga tjedna.

A duvanjski vatrogasci ovom već legendarnom fotografijom zahvalili su Republici Hrvatskoj za kanadere!

A u subotu je Branko Šapina iz Roška Polja, uz podršku nekoliko Roškulja i Rožana, odlučio ispeći desetero janjaca i u znak zahvale, počastiti one koji su gasili požar u Rošku Polju.

Što rekao, to danas i učinio, ispekao janjce, a pozvani su se oko 16,00 sati počeli okupljati na izvoru Močila u Rošku Polju gdje će blagovati, zasluženo! Očekuje se dolazak i načelnika općine Buntića.

Bilo im uslast!

www.tomislavnews.com