Bosna i HercegovinaTG ČestitkeTG Kultura/Zabava

FOTO-VIDEO ČESTITKA: Eva Perić, učenica 2. razreda, polaznica OGŠ Tomislavgrad osvojila 1. nagradu na 7. internacionalnom festivalu glazbe u Bijeljini!

U organizaciji Udruženja građana ”Muzički umjetnici Semberije” održan je sedmi po redu Internacionalni festival glazbe ”Primavera”, a četverodnevna manifestacija održala se od 30. ožujka do danas, 2. travnja, 2023. godine, u Etno selu ”Stanišići”-Bijeljina.

Festival je natjecateljskog karaktera i ove godine okupio je više od 500 sudionika iz cijele regije iz 85 obrazovnih institucija iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Sudionici su se natjecali u disciplinama: klavir, klavirski duo, harmonika, violina, gitara, solo pjevanje, duvači (truba, flauta, klarinet) i solfeđo u ukupno 57 starosnih kategorija, a natjecatelje je ocjenjivao stručni žiri sastavljen od eminentnih umjetnika i pedagoga iz regije.

U disciplini glasovir Eva Perić, učenica 2. razreda, polaznica Osnovne glazbene škole Tomislavgrad, u klasi prof. Zrinke Lukač, osvojila je PRVU nagradu na Sedmom internacionalnom festivalu glazbe “Primavera” u Bijeljini. Ovo je, inače, prvi put da se Osnovna glazbena škola Tomislavgrad predstavila  na ovom Festivalu.
POSLUŠAJTE MALENU GLAZBENU ČAROBNICU EVU IZ TOMISLAVGRADA!
Bravo Eva, bravo profesorice Lukač!
www.tomislavnews.com/lj.