TG ČestitkeTG Kultura/ZabavaZAHVALA

FOTO/VIDEO ČESTITKA: Prekrasan koncert mladih šuičkih glazbenika upriličen je sinoć u Župnoj crkvi u Šuici

U subotu navečer 24. lipnja, 2023. godine, na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja bio je glazbeni koncert u Župnoj crkvi u Šuici.

Sedmero djece su izvelo na klaviru razne skladbe od različitih glazbenih majstora uključujući  Bacha, Schumana i Mozarta. Ova djeca pod vodstvom časne sestre Tomislave Šaravanja već dvije godinu uče svirati klavir. Publika, odnosno župljani Župe svetog Ante Padovanskoga i drugi gosti su bili oduševljeni, a na poseban način roditelji i obitelji mladih  glazbenika.

Svi su se složili da su djeca dobro napredovala u sviranju. Na kraju koncerta je župnik fra Anthony Burnside rekao da je župa vrlo rado prihvatila ideju da se omogući djeci i mladima razvijati svoje glazbene darove i zato je župa sufinancirala ovaj plemeniti projekt.

Fra Anthony se duboko nada da će neki od ovih mladih, darovitih glazbenika jednog dana moći svirati na svetim. misama i tako uveličati svako misno slavlje. On je potaknuo mlade da nastave vrijedno učiti i vježbati sviranje.

Fra Anthony je na kraju zahvalio sestri Tomislavi, mladim glazbenicima, Antoneli Stipić, Katarini Krstavović i Ivani Pašalić i malom zboru što su svojim sviranjem i pjevanjem uveličali ovu večer. Zahvalio je također i Željki Seki Barišić koja je lijepo vodila večerašnji program. Zahvalio je i svima koji su došli podržati djecu i ovaj večerašnji događaj.

 

Zahvalni Šuički roditelji

www.tomislavnews.com/Foto: Župa Šuica