TG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO-ČESTITKA: Večeras pred brojnom publikom u kino-dvorani KIC-a u Tomislavgradu prekrasna priredba : “Fala ti, sveti Nikola”!

U okviru programa tradicionalne prosinačke priredbe “Božiću u susret”, večeras je pred prepunom kino-dvoranom u Tomislavgradu izvedena šarolika predstava pod zajedničkim, prigodnim nazivom “Fala ti , sveti Nikola”

Ni kišno, ni tmurno vrijeme nisu spriječili brojnu duvanjsku publiku da do posljednjeg i sjedećeg i stajaćeg mjesta popuni veliku kino-dvoranu kako bi vidjela što su to pripremili učenici i učitelji Osnovne škole fra Mije Čuića iz Bukovice. A imalo se što vidjeti i uživati u dječjoj glumi, pjesmi, plesu…
Mjesecima su članovi Dramske sekcije sa svojim učiteljicama marljivo vježbali, probali za ovu priredbu koju su, kako kažu, izveli u čast najdražem svecu, svetome Nikoli, a ujedno kao i znak pažnje i ljubavi roditeljima i svim dobrim ljudi, posebice onima koji su večeras došli vidjeti ih i dati podršku.

Na pozornicu su se redali mali glumci, prvašići i oni iz drugog razreda do onih malo starijih i izveli su četiri igrokaza i jednu pjesmu. Prvo su nastupili i publiku razveselili najmlađi, a doznali smo da su ih ovako dobro i lijepi pripremile učiteljice: Mila Dodig, Ana Ćerdić i Ivanka Bagarić.

Nakon toga su oni malo stariji izveli u svojoj verziji poznatu bajku braće Grimm „Pepeljuga“. Glazbu za ovaj igrokaz radio je nastavnik Veselko Letica Vecko, scenu za igrokaz pripremila je nastavnica likovne kulture Nikolina Leutar, a učenike su za izvedbu pripremile učiteljice: Milenka Tomić, Dragica Anić i pedagoginja Kristina Vrdoljak.

Sveti Nikola, poznato je, djeci je najdraži svetac. Svake ga godine nestrpljivo iščekuju, čiste čizmice i stavljaju ih na prozor očekujući darove. No, kolika je stvarna vrijednost materijalnih poklona i koji je pravi smisao Božića dočarali su glumci u igrokazu „Fala ti sveti Nikola“, kojega su s glumcima uvježbale učiteljice Marija Ćurić, Anica Bagarić i pedagoginja Lucija Krajina. Oduševljena viđenim publika je glumce, ali i one koji su ih ovako dobro pripremili pozdravila dugim i toplim pljeskom.
Uslijedio je zatim igrokaz “Pravo vrime za ženidbu“ u kojemu su glumce pripremile: nastavnica Marija Bagarić i učiteljice Ana Beljan i Ivana Ćurić.

Publika je bila oduševljena i ovim igrokazom i uistinu nema ništa ljepše od ustreptalih dječjih srca koja su malo zadrhtala na pozornici pred brojnom publikom: roditeljima, školskim kolegama, učiteljicama, susjedima…
Na kraju su svi i izvođači na pozornici i publika u dvorani pjesmom dozvali svetoga Nikolu, koji je djeci, kako je i red, dijelio slatkiše!
I tko god je večeras bio na priredbi sigurno je bogatiji za jednu lijepu, dječju predstavu, za srce ispunjeno radošću koje su odnijeli iz kino-dvorane u oblačnu i kišnu večer duvanjsku, zahvali za ljubav koja ih je s pozornice ispunila smijehom i pjesmom izvođača: članova Dramske sekcije Osnovne škole fra Mijo Čuić iz Bukovice.

I učenici i njihove učiteljice zaslužuju veliku čestitku u ovo predblagdansko vrijeme!
A svi večerašnji izvođači zahvalili su ravnateljici Kulturno informativnoga centra Danijeli Papić i ton majstoru Ivanu Iki Majiću na susretljivosti, suradnji i ustupljenome prostoru.
Zahvalili su i načelniku Tomislavgrada, Ivanu Buntiću i Prodajnome centru Prodex, te nastavniku Stipanu Džankiću jer su svesrdno pomogli svetome Nikoli da danas bude s nama!
Posebno su zahvalni ravnateljici Osnove škole fra Mije Čuića Mariji Karačić na potpori, učiteljici Ivani Ćurić koja je napisala sve igrokaze i svima koji su na bilo koji način dali doprinos radu Dramske sekcije i uspješnosti večerašnje priredbe.

www.tomislavnews.com/Lj. Đikić/Foto i video: Snježana