TG GospodarstvoTG Politika

FOTO/VIDEO REAGIRANJE Ante Sučića s Bobare na tekst koji smo jučer objavili povodom Dana zaštite okoliša: “Dođite u naselje Bobara, pogledajte čist okoliš!”

Poštovani, javljam se nakon čitanja vašega jučerašnjeg  teksta povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine.

Lijepo je to pročitati i vidjeti fotografije lijepe i čiste duvanjske prirode, nezagađene okoline i pogledati videa. Međutim, nije to baš tako bajkovito kako ste napisali, a trebali bi prošetati samo do naselja Bobara, što, čini nam se, nerado činite?!


Zašto, nije teško pogoditi, jer je to najnovije, a vjerojatno, i najzagađenije naselje u općini Tomislavgrad, zato vas molim da objavite ovo moje reagiranje, čiju istinitost mogu potvrditi svi žitelji Bobare, zato vas molim da ovo objavite sa slikama i videima!

Naime, projekt Općine Tomislavgrad – naselje Bobara, izgrađeno je prije 20 godina, na Bobari zapad “odrađena kanalizacija” , a odvedena na Bobaru istok glavna cijev 50 m od kuća, pa čim padne malo kiše, da ne govorim kad je više dana kiša fekalije izlaze na šahte kroz ulice, jer je veliki broj mještana Bobare zapad priključen na nedovršenu kanalizaciju. Sve je prijavljeno komunalnim inspektorima koji ne daju nikakav zaključak/rješenje (dva puta prijavljivali!) .


Bili i kod načelnika koji nije pokazao dobru volju za rješavanjem ovog pitanja, a da ne govorimo o asfaltu. Vidjeli smo i iz Proračuna da nas nema u prioritetima do 2025.godine. Sramota da u 21.stoljeću fekalije plivaju po naselju punom djece, mala djeca se “bućkaju” u takvim lokvama. Pred izbore sve obećaju i onda nastane tišina.

Načelnik ne želi riješiti pitanje nelegalnih priključaka, a mi i onako imamo problema sa septičkim jamama što se razlijevaju oko kuća pošto je močvarno. Oni se uporno hvale da su nešto riješili ali iz navedenog se sve vidi. Još da dođete i osjetite ovaj nepodnošljivi smrad, sve bi vam bilo jasno, ali, izgleda nikome se ovdje ne dolazi niti želi naš problem iznijeti u javnost?!


Ovom prilikom pozivam sve mještane Bobare da se zajedno izborimo za naša prava, da nam djeca ne žive u fekalijama i smradu te da dobiju asfalt da se mogu rolati i voziti bicikl kao sva djece i da ne dolaze kući blatnjavi, a i mi stariji da imamo kuda prošetati.  Šaljemo vam i svježe fotografije i videa!

Hvala i pozdrav, Ante Sučić s Bobare-Tomislavgrad

www.tomislavnews.com