TG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO: U Tomislavgradu sinoć predstavljena knjiga Željka Musića Ćile: “Posljednja oaza slobodnih ljudi”

U organizaciji Matice hrvatske Tomislavgrad sinoć je pred brojnom publikom u KIC-u Tomislavgrad u velikoj kino dvorani predstavljena prva knjiga Željka Musića  Ćile pod naslovom : Posljednja oaza slobodnih ljudi”

Knjigu su predstavili prof. Snježana Redžepagić, pjesnik Tomislav Majić, a u ime organizatora i nakladnika prof.  Mate Kelava, te sam autor, rodom i životom iz Brišnika, iako živi i radi u Zagrebu kao redatelj i producent na HTV.

Voditelj večeri bio je poznati tv voditelj Mislav Togonal, a večer su svojim nastupom uljepšali nagrađivana pijanistica Iva Ljubičić Lukić, profesorica klavira i duvanjski glazbenici Veselko Letica i Mirko Delać.

O knjizi je prof. Snježana Redžepagić rekla:

-Umijeće življenja i umijeće pisanja ispričaše 19 priča o životu ljudi, o zavičaju i tuđini, o djetinjstvu i odrastanju.
Prizori iz Brišnika, Londona, Zagreba, ljubavne priče i anegdote oduševljavaju neposrednim izrazom, prirodnim govorom i humorom, te navode na čitanje i prepričavanje.
A satirični i kritični tonovi navode na razmišljanje o slobodi riječi i misli.
Željko Musić Ćile, redatelj, pisac i Brišničanin, ima svoju vječnu životnu postaju.
S nje polazi i njoj se vraća – lipi i čvrsti brišnički kamen! – rekla je profesorica Redžepagić.

Po riječima autora Željka Musića Ćile knjiga će biti predstavljena u nekoliko hrvatskih gradova, a sudeći po prvom predstavljanju u Tomislavgradu i današnjim reakcijama publike, priče iz “Posljednje oaze slobodnih ljudi” već su našle put do srca čitatelja!

Željku Musiću Ćili čestitamo i neka ova knjiga bude prva u nizu, jer po brišnički – kad to krene ne zna stati!

www.tomislavnews.com