vjera

FOTO/VIDEO: VEČERAS je u Spomen bazilici u Tomislavgradu upriličen prikaz korizmene baštine Imotske krajine „Sine Božji budi faljen“

Večeras (10. ožujka, 2024.) je u Spomen bazilici u Tomislavgrad, prepunoj vjernika,  upriličen prikaz korizmene baštine Imotske krajine „Sine Božji budi faljen“.

To je prikaz Muke u kojemu je  sudjelovalo oko 80 glumaca i na jedan vrlo životan i upečatljiv način predočili su  muku Gospodina našega Isusa.

Ovaj korizmeni program organizira Pučko otvoreno učilište Imotski, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Imotskog, Općina Podbablje, Runovići,, Zmijavici i Zagvozd.

Sudjelovali su:

Kantači Zagvozda, Župe: Biokovske, Podbablja, Slivna Imotskog, Zmijavaca, Runovića i Poljica Imotskih, Pučke pjevačice iz Gorice i Sovića, Pučki pjevači iz Studenaca, Klapa “Bratovština” Gorica–Sovići, Crkveni pjevački zbor Gospe od Anđela – Imotski, Glumci Muke Gospodina našega Isusa Krista – Imotski.

 

 

 

 

Riječima je uistinu teško opisati osjećanja koja obuzmu vjernika gledajući i slušajući ovaj prikaz, to se samo može doživjeti, a prepuna bazilika vjernika  u Tomislavgradu netremice je gledala i slušala, a nekima se oteo duboki uzdah: “O, Spasitelju moj Isuse…”. Više od sat vremena glumci su gospodarili ogromnim prostorom ni na trenutak ispuštajući pozornost publike.

 

Na kraju je publika dugotrajnim pljeskom zahvalila izvođačima prikaza “Sine Božji, budi faljen”

Čestitamo na odličnoj izvedbi, prikazu, ovo svaki vjernik treba vidjeti!

www.tomislavnews.com/Foto i video: Pere Tokić i Danijela Papić