TG Zanimljivosti

FOTO: Zapušteni montažni objekt, a možda je malim građevinskim zahvatima nekome za stanovanje upotrebljiv?

copyright@tomislavnews.com

Šetajući svakodnevno gradom – Tomislavgradom obvezno primijetimo čiste ulice, lijepo uređene nove kuće,  nove javne objekte, građevinske radove, ali i ruševne, stare objekte, pa samo podsjetimo odgovorene  da nešto poduzmu.

Danima već vidimo i napušteni, u travu zarasli, montažni objekt gdje je nekada bio smješten Centar za socijalnu skrb i  Crveni križ, a koji su prije nekog vremena preselili u druge općinske prostore.

Ovaj objekt, ne veliki kad se gleda izvana, ali je unutrašnjost prostrana, recimo za smještaj jedne ili dvije obitelji koje stanuju u “stanovima” u mnogo gorem stanju, sigurno bi bio udobniji i toplini. Svi znamo za obitelj Jarić koja stanuje s dvoje malene djece u baraci, bez prozora, vrata, prokišnjava…

Znamo i to da općinska vlast i Centar za socijalnu skrb traže rješenje  za premjestiti ovu obitelj u bolji smještaj, gdje će imati osigurane priključke za struju i vodu, gdje neće krov prokišnjavati, gdje će imati prozore i vrata, ali to traženje rješenja se oduljilo, prođe tko zna koja zima po redu.

Odgovorni kažu da se traži rješenje za ovu obitelj, ali da ima još obitelji kojima treba bolji stambeni smještaj. Sigurni smo da odgovorni znaju i za ovaj stambeni objekt, samo mislimo kako bi u njemu bilo mnogo ugodnije stanovati obitelji Jarić s djecom, nego gdje su sada? Možda samo privremeno, dok se ne naše trajnije rješenje. Jer ovaj objekt s manjim popravcima, renoviranjem, sigurno bi bio bolji za stanovanje obitelji Jarić. Samo mislimo i preseljenje predlažemo, a to ne znači da smo u pravu?!

Možda je već i nađen bolji smještaj stambeno ugroženim obiteljima, pa ipak…?!

Ono u što smo sigurni jest da ovaj  objekt napušten i zapušten ne izgleda nimalo lijepo u lijepom kraljevskom gradu!

Napušteni i zapušteni objekt u Tomislavgradu

copyright@tomislavnews.com

Baraka u kojoj godinama živi obitelj Jarić iz Tomislavgrada

www.tomislavnews.com