TG Sport

IZVJEŠĆE s jučerašnje utakmice HNK “Tomislav” : “Jedinstvo”

Srijeda,05.10.2022.godine 2.kolo Kupa FBiH za seniore
Tomislavgrad,

HNK“TOMISLAV“ – NK“JEDINSTVO“BIHAĆ
0:1

Jučer s mo na gradskom stadionu poraženi od ekipe Jedinstva rezultatom 0:1. Možemo reći da je poraz bio nezaslužen. Imali smo igru, posjed, prilike , ali lopta  nije htjela ući u gol. Utakmica je počela inicijativom naše ekipe. Vrlo brzo došla je naša prva prilika. Branimir Šiško sjajno je probio po boku ubacio unutar 16 metara gdje je bio Banović koji s 5 metara šuta glavom ravno u golmana. Sljedeća prilika ponovno je naša, Dumančić ubacuje iz kornera , skače Ćerdić koji pokušava zabiti, ali ovaj put lopta odsjeda na prečki. Naša ekipa ponovno ima sjajnu priliku – Nenadić šutira izvan 16-erca  i nažalost pogađa stativu. Jedinstvo ima priliku iz slobodnog udarca, ali Puljić otklanja opasnost. Jedinstvo dolazi do prednosti u 21. minuti iz kornera.

U nastavku utakmica se malo “smirila”. Do kraja poluvremena nije bilo značajnijih prilika iako je naša ekipa imala već inicijativu za ugroziti protivnički gol. U nastavku susreta naša ekipa ponovno ima loptu, pokušava ali ne uspijevamo zabiti. U tim trenucima falio nam je završni pas koji bi otvorio značajnu priliku i koji bi “ugurao” loptu u gol. Najveću priliku u 2. poluvremenu imali smo preko Banovića. Nikola Šiško šutao je po golu, golman je obranio i odbio do Banovića koji s 5 metara promašuje gol. Banović je imao još jednu priliku iz slobodnog udaraca, ali je vratar to uspio obraniti. Zaista ostaje velika žal za ovom utakmicom jer nas jučer nije pomazila sreća. Naša ekipa u ovoj utakmici pokazala je veliku želju i jako dobru igru. Ovim porazom ispali smo iz ovogodišnjeg izdanja kupa BIH.

U subotu nas očekuje nova utakmica u prvenstvu gdje gostujemo kod ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja, priopćeno je iz HNK “Tomislav”/FB

www.tomislavnews.com/HNK “Tomislav