TG Kultura/Zabava

JAKOV KRIŠTO: Kad nećeš Ligu prvaka, eto ti Eurosong!

KAD NEĆEŠ LIGU PRVAKA, ETO TI EUROSONG!
“E takoooo… evo gaaa!”, reče Josip spustivši najlonsku vrećicu na stol iz koje pođe vaditi artikle: 3 limenke Žuje, sok od jabuke u tetrapaku i jednu napolitanku Kraš.
“Koliko je sati?”, upita.
“Evo 8 i par minuta”, reče mu mater.
“E taman, još malo pa će utakmica!”, veli Josip.
“Ma kakva utakmica, šta ti je!?”, reče mater.
“Liga prvaka! PSG protiv Dortmunda! E daće im Mbape po guzici!”, uzbuđeno reče Josip.
“Ne znam ja ko će kome dat po guzici, ali večeras ga nisi ovde gledo!! Večeras je Eurosong!”, rezolutno reče mater u čemu je nevista napokon podrža.
“Ma koji Eurosong!! Šta vam je obima! To je čista glupost! Ej… polufinale Lige prvaka… alooo!”, bori se Josip.
“Nema o tom rasprave Josipe! Vićeš što piva mali Lazanja…a što šizi, ma nema govora! Mogo bi osvojiti ćasu za Hrvatsku! Je li tako nevista?, reče stara
“Tako je! I nogometa je, brate, na vrh glave!”, reče nevista.
Josip je oborio pogled i nije rekao više ni riječi.
Znao je kad se nji dvi ujedine da je svaka borba uzaludna!
“E, ajde nevista načmi sok i napolitanku, poredaj dicu na kauč, pa ćemo gledati”.
HTV je napravio iscrpljujuću uvodnu emisiju o malom Marku Lazanji! Doznali smo kad je proodo kad je bacio pelene, ko mu je bio kršćeni i krizmani kum, u koju se curicu zaljubio kad je bio prvi razred, ko mu je bila učiteljica, ko razrednica, ko mu je predavao muzičko! Upoznali smo mu rodbinu sve do devetog kolina, upoznali sve prijatelje i prijateljice! A kad je jedna rekla da su svirali i vježbali na tavanu, a ispod njih su bile trule grede… cili sam protrnuo i obuzeo me neki strah! O Bože, pomislio sam, što da su grede pukle!? Tko bi nas sada predstavljao! Morao bi Kedžo, strašno!!
I napokon je krenuo šou! Duško je opet laprdao kako su voditeljice prekrasne, kako 9.OOO duša gleda u dvorani, a milijuni pred TV-om.
I počelo je solidno, poprilično lagano, a onda tras… Irska!!! Baba se skoči:
“Leti nevista po škropaljicu sunce ti žarko, a ti Josipe dici pokrij oči! Neš sotono! Nemereš nam ništa! U ime Oca i Sina…neš sotono, biž nam iz kuće!”.
To nekako prođe, a onda izađoše na scenu neki britanski pederi u gaćama. Valjaju je jedan po drugom i plaze!
“Meščini nevista da ne treba spremat škropaljicu! Vodi ti brte dicu ligat! Ovo je sve s đavlije strane!”, reče baba
Ali dica se ne daju, oće gledat.
Otpiva se još par pisama, kad eto ti gologuzog Finca masne kose.
“A rugo i balek! Bože sačuvaj! Nuga kakav je jadna mu majka!  Fuj! Fuj! Vodi ti nevista dicu ligat! Nemaju oni ovde šta vidit! A ti Josipe, brte, pribaci na utakmicu!”, reče baba.
Kad je Josip pribacio, žuti dresovi su se grlili slavići prolazak u finale! Pored toga što nije mogao gledati utakmicu, znao je da mu je propao i listić koji je krio u džepu… pobjeda Pariza i Mbape daje gol!
Eurosong je učinio to da je jedna obitelj uznemirena otišla na počinak!
Baba je izmolila još jednu krunicu viška zbog svega što je vidila.
Mala Marija koja je taman bacila pelene, sinoć je napunila pune gaće! Vjerojatno je sanjala Irce! Nevista je minjala plahte a Josip je kombinirao: “Ništa, sutra pobjeda Reala i Vinicius daje gol”.
P.S.
Pravo da vam kažem i mene je zgadio Finac! Taman sam zadio viljušku u kotlet… kad eto ti njega nakog mrsnog i gologuzog! Izgubio sam tek…ma šalim se🤣
Uzgred, Lazanja je u finalu?

Jakov Krišto

www.tomislavnews.com