TG Kultura/Zabava

JAKOV KRIŠTO : Pater Tonči

PATER TONČI

Sunce kao da tali, bljuje vatru, a ja zavaljen na trosjedu čekam da splasne i izgubi moć kako bi uhvatio malo svježiji predvečernji zrak. Dok čekam, TV me uzaludno pokušava zabaviti sve do trenutka kad je Mia Kovačić najavila : “Tonči Huljić je održao misu na ‘Tomislavcu’….vraćamo se uskoro”.
Ta me vijest trgnu iz polusna te sam pomislio da sam malo prigluvnuo….sigurno je rekla Tonči Trstenjak…ma naravno, pater Tonči Trstenjak…Ali vraga, glavom i bradom Tonči Huljić! Dobro sam čuo.
Ma nije moguće da su nas tvorci najvećih i svevremenskih hitova kao što su “Mješam malter motam žicu da nam živi, živi rad” i “Minus i plus ko Amer i Rus u mom svijetu ti si korov a ja hibiskus”, sada darovali i misom na latinskom. Ahhh…blažena obitelj Huljić nema granica!
Na “Tomislavcu” se skupilo mnoštvo vjernika i otvrdnutih grešnika kao što su Jasmin Stavros, Nina Badrić, Simona Gotovac i drugi.
Misu je predvodio pater Tonči, ministrirali su Hana i Vjekoslava dok je zbog svojih dugih ruku lemuzinu kupio Grašo.
A onda je Mia najavila jednu nevjerojatnu vijest iz rubrike “vjerovali ili ne” koja nas je trebala ostaviti u čudu i nevjerici. Vijest je glasila: “Nevjerojatna Hana Huljić Grašo, premda u 9. mjesecu trudnoće, skupila je hrabrost i snagu te zapjevala pred mnoštvom okupljenih što je mnoge ganulo do suza”.
U sebi mislim ‘pa sunce ti jebem naše su majke i bake nosile naviljke i onaj dan kad su ih s njive odvele da rode… pa nikom ništa’!
Taman smo malo odmorili od Blooma i njegovih svakodnevnih izleta, modnih detalja, njegovih prehrambenih i probavnih navika…kad ono eto ti, sad će nas okupirati novi potomak Huljićevih. Odmorite se dok se to ne dogodi, a onda s empatijom pratite kako tata Grašo nosa malenu dok ne podrigne, koju je riječ prvo izgovorila…mama, tata, dida, baka… ili ne daj Bože-Danijela🙈
Onda ćemo doznati kada je malena napravila prvi koračić što najviše voli papati…a krštenje će se obaviti u nekoj malenoj kapelici izvan grada daleko od očiju znatiželjnika kako to vole napraviti “poznati”. Pozvat će samo ekipu iz IN Magazina, Exkluziva , 24 sata, kumove i to je to …skromno i u tajnosti.
A onda će nam baka Vjekoslava ekskluzivno otkriti kako je napisala do sada najveći hit posvećen malenoj ne kojem je mukotrpno radila 7 mjeseci. Malo emotivniju neka odmah pripreme maramice. Hit ide otprilike ovako:
“Milo moje, milo naše
volimo te ja i dida,
ja i dida, ja i dida,
nemoj biti Atlantida

Milo moje, milo moje
voli tebe tvoja baka,
ljubi tebe tvoja baka,
tvoja baka a Duvanjka!

Tada će Davor Garić napokon usnama prekriti svoje prebijele zube, a suza će mu kliznuti niz lice….a kako i ne bi nad ovim dirljivim stihovima.

Piše: Jakov Krišto

www.tomislavnews.com