TG Vijesti

DOBRO vam sunčano i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 24 stupnja C, nema vjetra, nebo nad duvanjskim krajem je vedro, a na istoku, iznad Vran planine, sunce se probija kroz magličaste oblake koji će uskoro nestati.

Ugodan vam i blagoslovljen dan, vedar i sunčan, a prvi srpanjski, kad se u duvanjskom kraju kaže za ljetinu na polju, na njivama “Ili zori ili gori”, misleći na to kako je ovaj mjesec vrijeme žetve, a kod nas je srpanj najtopliji mjesec u godini, kad zvizdan pripeče, a ove godine i lipanj je bio i topao i sušan, pa žedna zemlja raspucala žudi kišu.

A danas, 1. srpnja, 2022. u 18 sati počinju mise devetnice u čast svetom Nikoli Taveliću, zaštitniku Spomen bazilike u Tomislavgradu. Izložbom djela umjetnika iz duvanjskog sela Lipe Ivice Gabrića počinje i tradicionalna ovogodišnja duhovno – kulturna manifestacija “Dani sv. Nikole Taveliće” koja će trajati do 10. srpnja, a program je uistinu i bogat i raznovrstan, pa ako ste u mogućnosti popratite priredbe.

S ljubavlju u srcu i mirom u duši, a pozitivnim mislima, dobrim namjerama i korisnim djelima započnite i ovaj dan, neka vam bude kao lijep san!

www.tomislavnews.com