HB ZupanijaTG Vijesti

ODRŽAN kolegij s ravnateljima osnovnih i srednjih škola na kojemu je dogovorena distribucija besplatnih udžbenika po školama HBŽ

U prostorijama zgrade Vlade Hercegbosanske županije, dana 30. lipnja 2022. godine održan je kolegij s ravnateljima osnovnih i srednjih škola Hercegbosanske županije. Kolegiju je nazočilo 19 ravnatelja.

Dnevni red kolegija sastojao se od sljedećih točaka:

Izvješće o uspjehu učenika u učenju i vladanju na kraju nastavne godine
Digitalni upisi u srednje škole
Distribucija besplatnih udžbenika po školama
Tekuća pitanja
Ravnatelji su iznijeli podatke o uspjehu u učenju i vladanju učenika za nastavnu 2021.-2022. godinu te na osnovu podataka konstatirali kako je nastavna godina uspješno završila.

Među županijama koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku Hercegbosanska županija prva se odlučila za online prijave i upise u prve razreda srednjih škola. Upisi su počeli 27. lipnja, a završili 30. lipnja 2022. godine. Prema informacijama kojima raspolažu ravnatelji upisi su protekli bez većih problema. Koordinatori su bili na raspolaganju učenicima, a koordinacija sa županijskim SUMIT koordinatorima i stručnjacima u Mostaru je izuzetno dobra te su se svi problemi na koje se naišlo odmah rješavali i otklanjali.

Prema riječima ravnatelja upisi nikad nisu prošli jednostavnije i transparentnije.

Ministrica je upoznala ravnatelje kako će distribucija besplatnih udžbenika po školama početi odmah po završetku godišnjih odmora te ih zamolila da organiziraju aktivnosti tako da svaki učenik od 1. do 9. razreda dobije svoj komplet udžbenika prvi dan nastave.

Pod tekućim pitanjima razgovaralo se o produženim boravcima i aktivnostima koje treba poduzeti kako bi pilot projekt, u školama koje imaju uvjete, krenuo u rujnu 2022. godine.

Ministrica je zamolila ravnatelje da nakon upisa pripreme podatke o normama djelatnika i kadrovskim potrebama kako bi se zajednički došlo do najboljih i najekonomičnijih rješenja, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

www.tomislavnews.com