HBŽ Vijesti

Kantonalni odbor SDP BiH: Priopćenje za javnost

Kantonalni odbor SDP BIH Livno, te Općinski odbori SDP Drvar i Glamoč na zajedničkom sastanku održanom 02.02.2013. godine u Drvaru, odlučili su da u javnost istupe sa sljedećim 

 

P R I O P Ć E NJ E M 

FINVEST Drvar je 01.01.2012. godine upošljavao 402 radnika u stalnom radnom odnosu i više od 100 ih je redovno angažirano na privremenim i povremenim poslovima. U devetom mjesecu obustavljena je isporuka sirovine od strane „HERCEGBOSANSKIH ŠUMA“d.o.o. Kupres te su neposredno iza  toga prestali sa proizvodnjom, a radnicima prekinuli radni odnos i uputili ih na Zavod za zapošljavanje. U radnom odnosu ostalo je 26 uposlenika u Drvaru i 5 u Glamoču, naravno sve neproizvodnih. 

Finvest je očito zapao u poslovne poteškoće i imajući u vidu činjenicu da organiziran kao dioničko društvo sa potpuno privatnim vlasništvom nije moguće kao krivca za poteškoće kriviti lokalnu ili županijsku vlast, međutim, nije logično da se od devetog mjeseca nije oglasio nitko od predstavnika lokalne ili županijske vlasti sa bilo kakvim planovima za rješenje problema 400 radnika koji su izgubili posao i praktično ostali na ulici. 

Gospodarsko stanje Hercegbosanske županije, a posebno općina Drvar i Glamoč je katastrofalno po svim elementima, te četiri stotine radnih mjesta je neprocjenjivo bogatstvo, te nikakva vlast nema pravo oglušiti se na probleme koji su stvoreni činom prestanka radnog odnosa za toliki broj radnika. 

Kantonalni odbor SDP Livno te Općinski odbori Drvar i Glamoč zahtijevaju da pred javnost, a u prvom redu pred radnike koji su ostali bez posla, općinski načelnici i Općinska vijeća Drvara i Glamoča te vlada Hercegbosanske županije izađu sa svojim prijedlozima, kako riješiti problem radnika Finvesta koji su ostali bez posla. To smatramo njihovom, ako ništa drugo, izbornom obavezom jer je većina od tih radnika na proteklim izborima podržala upravo njih.                                                  

KANTONALNI ODBOR SDP BIH K-10

foto: avaz.ba

NAPOMENA: Tekst nije lektoriran! 

 

Mi još dodajemo, tek toliko da se zna, da je vlasnik Fininvesta gospodin Marijan Filipović, o kojemu hrvatski mediji pišu kao o dobrotvoru godine i koji je ovih dana dobio priznanje Ponos Hrvatske! 

TN