Humor

“MAJSTORSKE” upute za uporabu nove perilice!

Doveze mi jučer prijatelj-majstor perilicu za rublje iz trgovine, priključi je na vodu, struju, dade mi garantni list i upute za uporabu i ode – žuri!

Gledam u perilicu, ne znam ni kako se otvara, nije kao ona stara, a upute pisane sitnim slovima, ne vidim pročitati. Moram nazvati majstora.
– Halo, majstore, ne vidim pročitati ove upute, ne znam ni kako se otvara perilica?
– Stani pred perilicu i glasno tri puta vikni: “Sezame, otvori se!” i otvorit će se, ako se odmah ne otvori, nastavi vikati što glasnije, dok uhvati zvuk, ti svakako vjeruješ u te priče iz davnina, haha
– A kako ću za ove programe, gdje uključiti za bijelo, gdje za šareno?
– To je bar lako, staviš, recimo, šareno, pritisneš s reda tipku, a dobro upamti koju, ako otkuva i zgužva rublje, odjeću, znači to baci, to nije za šareno nego za bijelo…i tako probaj za svaku vrstu odjeće, rublja, samo pamti za što si uprla koje tipke, a najbolje je da zapisuješ, to ti je najsigurnije. Ako ne možeš pročitati upute zovni neviste ako pričaš s njima i ako će ti se odzvati  ili čekaj dok na ljeto dođu, a sad bi ti valjale – polako mi objasni majstor i glasno se nasmija.😅😂
– Hvala prijatelju na opširnom i korisnom objašnjenju, evo sad ću ja to isprobati, slijedeći tvoje upute, naravno! Za svaki slučaj reci: ima li negdje tečaj za nas starije, ono kako uporabiti ova čuda od perilice, tko će s nevistama na kraj, rugat će mi se…?
www.tomislavnews.com