TG Zanimljivosti

Mario Pašalić, Hajdukova 8, porijeklom je s Duvanjskog polja! Zar ste sumnjali?

Junak sinoćnje pobjede na Poljudu, 18-godišnji Mario Pašalić, porijeklom je iz duvanjskog sela Sarajlija, gdje Mario već odavno ima “svoj grb”.

Pašalić: Cijeli život sanjam da ću dignuti Poljud na noge!

Prije  mjesec i pol objavili smo tekst o tomu kako su Sarajlijani u svom selu nacrtali Hajdukov grb s brojem 8, u čast Maria Pašalića, a već od ranije je postojao grb Dinama s brojem 99 u čast Ivana Krstanovića-Pope, a koji više nije u Dinamu.
{gallery}grb_hajduk_sarajlije{/gallery}
Grbovi su napisani na pročeljima dviju kuća, desetak metara udaljenih jedan od druge.
Iako je Mario rođen u Mainzu prije 18 godina,  njegov otac je rođen u Sarajlijama, o čemu ćemo uskoro pisati više, jer ima veeeeeeeeeeeeliki razlog!
Mariju čestitamo, Sarajlijama također, i Duvanjskom polju kad rodi ovakvog „tića“!

I Marijev otac Ivica igrao je nogomet!

Mario se rodio u Mainzu , u Njemačkoj, 9. veljače, 1995. godine, gdje su mu tada živjeli i radili roditelji. Marijev otac Ivica rodio se u duvanjskom selu Sarajlijama, a kada mu je bilo desetak godina odselio je u Split. Marijava majka Slavica porijeklom je iz Vrlike. Marijevi roditelji su nakon vjenčanja otišli u Njemačku, a nedugo nakon Marijevog rođenja vraćaju se u Split, gdje su odlučili živjeti.
Malo je poznato da je i Ivica, Marijev otac, igrao nogomet  u generaciji negdje Ivice Šurjaka. Inače je ostao zaljubljenik u nogomet, a sin mario je ispunio njegov san-postao je igrač Hajduka, i to kakav!
Obitelj Marija Pašalića ima kuću u Sarajlijama, gdje redovito dolaze, jer imaju brojnu rodbinu i prijatelje i u Sarajlijama, ali i u duvanjskom kraju.
Zato su Sarajlijani napravili grb Hajduka s brojem 8, koji Mario nosi na dresu, a od jučer, kada je postigao dva gola za Hajduk u utakmici s Dinamom, sigurno će već malo izblijedjela boja na grbu biti osvježena.  Doznajemo da su sinoć Sarajlijani slavili dugo u noć!

www.tomislavnews.com

 

Pašalić: Cijeli život sanjam da ću dignuti Poljud na noge, san mi se ostvario!

Da je kojim slučajem odabrao Cataniju prije dva tjedna, Mario Pašalić ne bi doživio jedan od najljepših trenutaka u svojoj nogometnoj karijeri. Ali nije, ostao je na Poljudu i srušio Dinamo s dva pogotka u najvećem derbiju hrvatskog nogometa. Njegovu sreću nakon utakmice teško je riječima opisati.

– Ovo je ostvarenje svih mojih snova, zabiti dva gola Dinamu, za to se živi. Presretan sam! Kao mladi igrač cijeli život sanjaš da ćeš jednog dana dignuti cijeli Poljud na noge, meni se taj san ostvario i stvarno je fantastičan osjećaj.

Sada mu je sigurno još draže što je odbio ponudu Catanije.

– Polako, biti će ponuda, važno je da nastavim ovako igrati i zabijati golova pa će sve doći na svoje – kazao je junak “bijelih”.

Pričalo se ovih dana i da je rekao kako će se potpuno ostaviti nogometa ako ga pošalju u Italiju.

– Nije bilo baš tako, te su riječi malo izvučene iz konteksta.

Na kraju se zahvalio svima.

– Obitelji, prijateljima, suigračima, ovim predivnim navijačima, svima zahvaljujem što su me podržavali da dođem do ovoga večeras – zaključio je koji je posebne čestitke nakon utakmice dobio i od legendarnog Ive Bege.
dalmacijanews.com