TG Zanimljivosti

NAJAVA: Međunarodna izložba „Euharistijska čuda diljem svijeta“ bl. Karla Acutisa u Tomislavgradu

Međunarodna izložba „Euharistijska čuda diljem svijeta“ koju je osmislio i izradio bl. Karlo Acutis predstavljena je po prvi put u Republici Hrvatskoj, u Župi sv. Mihaela u Gračanima.

Bl. Karlo Acutis je prvi milenijalac proglašen blaženim. Rođen je 3. svibnja 1991. u Londonu, a preminuo je u dobi od 15 godina (12. listopada 2006.) od leukemije u Monzi.

Središte života tog talijanskog mladića bila je Euharistija. „Uvijek biti povezan s Isusom to je moj životni plan. Na nebu nas iščekuju od pamtivijeka. Bivajući pred euharistijskim Kristom postajemo sveti. Euharistija je moja autocesta prema nebu. Krunica – najkraće ljestve do neba. Ljudi se toliko brinu o ljepoti svojega tijela, umjesto da se brinu o ljepoti svoje duše. Tuga je pogled okrenut prema sebi, sreća je pogled okrenut prema Bogu“, mislio je bl. Karlo.

U ljubavi prema Euharistiji blaženik se bio zainteresirao za euharistijska čuda te je osmislio i izradio izložbu o njima.

Izložba je dosad prikazana u tisućama župa i sveučilišta diljem svijeta, a bit će  otvorena u petak, 18. studenog 2022. godine, u 19:00 sati u galeriji Franjevačkog muzeja Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com/IKA