HB ZupanijaTG Vijesti

VIDEO/MUP HBŽ: Informacija o evidentiranim požarima

U svim dojavama o požarima na lice mjesta izišli su djelatnici policije i poduzeli odgovarajuće mjere i radnje predviđene zakonom, u požarima gdje je pričinjena materijalna šteta ili je bila ugrožena imovina i materijalna dobra izvršeni su očevidi od strane djelatnika kriminalističke policije, a u požarima u kojima je gorjela manja površina trave i niskog raslinja sačinjene su službene bilješka o poduzetim mjerama.

U većini požara evidentirano je da gori trava i nisko raslinje i da su bili manjih razmjera , a evidentiran su i požari u kojima je bila ugrožena imovina drugih osoba i javno dobro, te da je u opožarenom području uništena privatna i društvena imovina.

Zbog izazivanja gore navedenih požara , a zbog sumnje na postojanje kaznenog djela formirano je sedam predmeta, biti će podnesene tri prekršajne prijave i dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Općinskom sudu za prekršaje i uručen jedan prekršajni nalog.

Na području PP Livno u deset evidentiranih požara, u jednom požaru gorio je krov obiteljske kuće, u jednom požaru gorio je krov škole, u jednom požaru izgorjelo je oko pedeset sadnica aronije i crijevo za navodnjavanje, u jedno požaru gorjeli su borovi kod škole, dok je u ostalim požarima gorjela trava i nisko raslinje. U Odsjeku kriminalističke policije u PU Livno formirana su četiri predmeta zbog sumnje da su počinjena kaznena djela, a u jednom slučaju u fazi je podnošenje prekršajne prijave i Zahtjeva za pokretanje prekršajnom postupka nadležnom Općinskom sudu za prekršaje.

Na području PP Glamoč u šest evidentiranih požara, u svim požarima gorjela je trava i nisko raslinje s tim da je u jednom požaru manje oštećen drveni stub ( bandera ), a u jednom požaru izgorjele su rolo bale sijena. Zbog izazivanje požara uručen je jedna prekršajna prijava.

Na području PP Drvar od ukupno pet evidentiranih prekršaja, u svim slučajevima gorjela je trava i nisko raslinje s tim da je u jednom požaru izgorjelo pet drvenih elektro stubova ( bandera ). U Odsjeku kriminalističke policije u PU Drvar formiran je jedan predmet zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo.

Na području PP Tomislavgrad od ukupno pet evidentiranih požara u svim slučajevima gorjela je trava i nisko raslinje s tim da je u jednom takvom požaru izgorjelo oko 100 rolo bala sijena i u jednom požaru izgorjeli su nasadi stabala jasena, bora i jele. U Odsjeku kriminalističke policije u PU Tomislavgrad formirana su dva predmeta zbog sumnje da su počinjena kaznena djela a u jednom slučaju u fazi je podnošenje prekršajne prijave i Zahtjeva za pokretanje prekršajnom postupka nadležnom Općinskom sudu za prekršaje.

Na području PP Kupres evidentirana su dva požara u kojima je gorjela trava, zbog izazivanja požara uručen je jedan prekršajni nalog. Na području PP B. Grahovo evidentiran je jedan požar u kojima je gorjela trava , nije bilo izrečenih sankcija zbog ovog požara, priopćenje je iz MUP HBŽ.

www.tomislavnews.com