TG Sport

Na državnom natjecanju u skijanju duvanjske skijašice i skijaši odlični! Čestitamo!

Jučer i danas je održana utrka B i H u slalomu i veleslalomu na Kozari, pod nazivom Kup Kozare 2013. u kojoj je sudjelovalo preko 210 djece iz klubova diljem BIH.

 

Na sinoćnjem noćnom slalomu pod reflektorima i gustom maglom, nakon 1. vožnje Iva Gačić je bila prva, a Marina Mandušić druga, dok je Stela Ećimović zauzela 7. mjesto u iznimno jakoj konkurenciji. 

Na početku 2. vožnje, Iva je odlukom sudaca diskvalificirana zbog “haklanja” kapije, a Marina je samo potvrdila vožnju i ukupno zauzela 1. mjesto i zlatnu medalju, dok je Stela zadržala poziciju. 

Današnji veleslalom je ponudio fantastičnu utrku u kojoj je Iva Gačić osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju, dok je Marina, u tom trenutku rame uz rame s Ivom, napravila pogrešku i odustala. Stela je zadržala istu poziciju kao u slalomu.

Nakon toga nastupili su naši mlađi natjecatelji, od kojih je prvi Branimir Zrno zauzeo 4. mjesto, a od prvog ga je dijelila 1,2 sekunda.Dominik Bagarić i Leonarda Džalto su završili na sličan način, među prvih osam unutar 2 sekunde.

– Ovime samo potvrđujemo svoje mjesto u samom vrhu skijanja u BIH, gdje su naša djeca ostvarila fantastičan uspjeh, unatoč izrazito velikoj konkurenciji gdje se ime SK ” Striž ” iz Tomislavgrada iz razglasa ponavljalo više puta, dok su naši skijaši primali medalje i priznanja na pobjedničkom postolju – izjavili su na povratku u Tomislavgrad voditelji SK „Striž“. 

– Ostvarili smo veliki uspjeh  i jučer i danas i zaista trebamo biti zadovoljni. Mlađi natjecatelji su nas stvarno oduševili, svi su ostvarili rezultate unutar jedne sekunde zaostatka za prvoplasiranima – svoje zadovoljstvo nije krio Igor Mandušić, trener SK „Striž“.

Voditelji i treneri SK „Striž“ puni su hvale za vrhunsku organizaciju natjecanja i uputili su iskrene čestitke SK „Banjaluka“ koji je bio organizator ovog državnog natjecanja.

{gallery}Kozara2013_Ski_Striz{/gallery}

Tekst i foto: www.tomislavnews.com/Ski Striž