TG Gospodarstvo

Na radilištu Privala šumari rade punom parom

Zima ne popušta, ali ni radnici angažirani na radovima sječe , izrade, izvoza, otpreme i odvoza drvnih sortimenata.

Visina snijega je oko 5 cm tako da je kitina puna, blato na pomoćnom stovarištu do koljena, kamioni  tovare posljednje trupce , traktoristi izvlače , sjekači sijeku, sve funkcionira besprijekorno. Sijeku se odjeli koji su nastradali u požaru još 2008. godine.

U svrhu očuvanja FSC certifikata ekipa iz Šumarije Tomislavgrad zaputila se ovih dana u Gospodarsku jedinicu Tušnica – Kologaj, odjeli 98 a i 80a, jedino aktivno radilište u  Šumariji Tomislavgrad, s ciljem provjere poštuju li pravila na radilištima vezano za zaštitnu opremu, prvu, pomoć , vatrogasne aparate, smještaj radnika itd.

Uz vrlo  male nedostatke , stanje na radilištu je vrlo dobro, radnici nose zaštitne kacige, prikladna radna odijela, strojevi su opremljeni vatrogasnim aparatima i priborom za prvu pomoć. Ovo je prva kontrola ove godine i provodit će se kontinuirano tijekom cijele godine. Eventualni nedostaci će se otklanjati u hodu. O svakoj kontroli rade se zapisnici koji se dostavljaju svim zainteresiranim strankama , s ciljem otklanjanja nedostataka i poboljšanja stanja, piše na službenoj web stranici Šumarije Tomislavgrad, s koje prenosimo i slajdove snimljene prilikom posjete radilištu Privala.

{gallery}Privala_Radiliste{/gallery}

Šumarija Tomislavgrad/tomislavnews.com