Svijet Vijesti

Novi potres točno u 5 i 30 sati zatresao Split i Dalmaciju!

Snažan potres jačine 4.4 stupnja po Richteru točno u 5 sati i 30 minuta  zatresao je šire splitsko područje, a osjetio se i u Livnu, Tomislavgradu…

 

Epicentar ovog, kao, i prethodna dva potresa, koji su zatresli šire splitsko područje u posljednjih 18 dana, bio je kod Muća.

Ovaj potres je probudio i digao na noge mnoge stanovnike, ne samo Splita, nego i ostale žitelje gradova i općina po Splitsko-dalmatinskoj županiji.

U splitskom Područnom uredu 112 DUZS-a potvrdili su nešto prije 6 sati da su već dobili na desetke dojava uznemirenih građana Splita, Solina, Kaštela, Sinja, Omiša.., koje je potres probudio.

Također, nitko nije dojavio stradavanje niti materijalnu štetu.

Najjači od posljednja tri potresa 

Ovo je već treći, i najjači potres (od ova tri) u posljednjih 18 dana. Prije dva dana, 2. veljače, nešto iza 12.30 sati Seizmološka služba Republike Hrvatske zabilježila je umjereni potres s epicentrom kod Muća.

Potres je iznosio 3.2 stupnja po Richteru, a osim u Dalmatinskoj zagori, osjetio se i u obalnim područjima od Splita do Šibenika. 

Usto, 17. siječnja isto područje pogodio je malo jači potres. Epicentar mu je također bio u blizini Muća, a jačina je tada iznosila 4.2 stupnja po Richteru.

DN/TN