obavijstivjera

OBAVIJESTI iz Župe Bukovica: Na Veliku subotu, Veliko bdijenje u uskrsnoj noći je u župnoj crkvi i počinje u 19 sati

Današnjom Cvjetnicom odnosno Nedjeljom muke Gospodnje započeli smo Veliki i Sveti tjedan koji je vrhunac cijele liturgijske godine.

Sutra bi po datumu bila Blagovijest, ali Blagovijest se ne može slaviti u Velikom tjednu, a ni u uskrsnom tjednu, tako da se ove godine liturgijsko slavlje ispušta.

Na Veliki četvrtak Misa posvete ulja (krizmanog i bolesničkog) u katedrali u Mostaru je u 11 sati. Veliki četvrtak spomen je ustanove Svetog reda (svećeničkog) i svete euharistije.

U našoj župi Misa večere Gospodnje bit će u  župnoj crkvi u 18 sati. Ovom sv. misom započinje sveto pashalno trodnevlje: muke, smrti i uskrsnuća Gospodinova. Nakon sv. mise slijedi prijenos sveto otajstva u kapelu župne kuće, gdje će klanjanje u tišini biti do 22 sata.

Na Veliki petak, spomen Isusove muke i smrti, veliki križni put kroz župu molit ćemo od kapelice sv. Ilije u Gornjem Brišniku do župne crkve. Križni put započinje u 15 sati. Po dolasku u župnu crkvu nastavlja se liturgija Velikoga petka. Ukoliko ne možete sudjelovati u svemu, onda prednost pred križnim putem, ima liturgija Velikoga petka u crkvi.

Na Veliku subotu, Veliko bdijenje u uskrsnoj noći je u župnoj crkvi i počinje u 19 sati. Nakon završenog bdijenja nastavlja se Misa uskrsnuća Gospodinova, na kraju koje će biti i blagoslov uskrsnoga jela. Blagoslov uskrsnog jela bit će i u crkvi u Brišniku u 17 sati. Ovaj blagoslov ne zamjenjuje liturgiju u župnoj crkvi.

U nedjelju je Uskrs, najveći kršćanski blagdan. Sv. mise su po uobičajenom nedjeljnom rasporedu. Svečana sv. misa bit će u 11 sati. Napominjemo da od Velikog četvrtka do nedjelje Uskrsnuća neće biti mogućnosti za ispovijed, obavijesti su iz Župe Bukovica.

www.tomislavnews.com