obavijstivjera

OBAVIJESTI iz Župe svetog Mihovila Tomislavgrad: Velika zajednička ispovijed u Tomislavgradu bit će večeras od 17 i sutra od 11 sati

U sljedeće nedjelju je Uskrs. Raspored svetih misa je uobičajen, osim što neće biti večernje svete mise u 18 sati.

Budući da svetkovina Navještenja Gospodinova – Blagovijest pada sutra, a to je Veliki tjedan- Veliki ponedjeljak, liturgijski se prebacuje na ponedjeljak 8. travnja 2024.

Velika zajednička ispovijed u Tomislavgradu će biti večeras od 17 i sutra od 11 sati.

Ispovjediti se možete i u ponedjeljak, utorak i srijedu prije jutarnje i večernje svete mise. Isto tako, ukoliko u kući imate starih ili ozbiljno bolesnih osoba koje mogu doći do crkve, ali ne mogu čekati u redovima, možete nazvati župni ured i dogovoriti ispovijed u crkvi.

Na Veliki četvrtak će ispovijed biti od 16:00 do 17:30, a poslije toga će svi svećenici slaviti misu Večere Gospodnje. Na Veliki petak i Veliku subotu neće biti ispovijedi.

U utorak je pobožnost 13 utoraka sv. Anti.

Na Veliki četvrtak, petak i subotu, kroz jutro nema nikakvih obreda ni svetih misa.

Vjeronauka za krizmanike i prvopričesnike te ministrantski susreti će se nastaviti poslije uskrsnih blagdana.

Svečana Misa večere Gospodnje na Veliki četvrtak je u 18 sati. Crkva će za osobnu molitvu biti otvorena do ponoći, bdijenje će biti u potpunoj tišini.

Na Veliki petak Gospin plač započinje u 16 sati, a od 17 sati su obredi Velikog petka i pjevanje muke. Sva skupljena milostinja namijenjena je za Isusovu domovinu – Palestinu, koja je zbog rata dovedena na rub gladi. Taj dan je obavezni i strogi post i nemrs.

Obredi Velike subote u Tomislavgradu započinju u 20 sati.

Blagoslov jela na Veliku subotu će biti u našoj bazilici i svim filijalnim crkvama u 16 sati. Osim na Veliku subotu blagoslov jela će biti poslije obreda Velike subote i na Uskrs poslije jutarnje svete mise u 7:30 sati.

U subotu, poslije obreda Velike subote, i na Uskrs poslije svetih misa, Frama i OFS Hercegovine organiziraju humanitarnu tombolu, prodaju jaja, kolača i drugih darova, za udrugu Down sindrom u Mostaru. Kao kršćani trebamo biti posebno osjetljivi na osobe s posebnim potrebama, pa pozivamo sve župljane da se odazovu i pomognu onima kojima je naša pomoć najpotrebnija.

U ponedjeljak 25. ožujka 2024., s početkom u 19:00 sati u dvorani ispod Franjevačkog muzeja, sveučilišna profesorica, teatrologinja i kazališna kritičarka Sanja Nikčević, održat će vrlo zanimljivo predavanje o pravu na lijepo, dobro i sveto u umjetnosti, te o ulozi i mjestu žene u Muci, o tome kako je Isus oslobodio žene. Sanja Nikčević je predaje na Umjetničkoj akademiju u Osijeku, i svojim djelovanjem promiče kršćanski pogled na kulturu, obavijesti su iz Župe svetog Mihovila Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com