obavijstivjera

OBAVIJESTI iz Župe Bukovica: U subotu je velika župna ispovijed

Sljedeća nedjelja šesta je korizmena – Cvitnica, Nedjelja Muke Gospodnje kojom počinje Veliki i Sveti tjedan. Sv. mise su po uobičajenom nedjeljnom rasporedu.

Blagoslov grančica bit će na svim sv. misama. Pjevani izvještaj Muke Gospodnje bit će na pučkoj misi. Grančice Kapi ljubavi, za blagoslov, moći ćete kupiti pred našim crkvama prije svih sv. misa. Kako je već uobičajeno novac od prodanih graničica ide za potrebe i projekte Kapi ljubavi. Hvala svima!

Korizmene kasice za kruh sv. Ante koje ste preuzeli na početku korizme, možete donijeti u nedjelju i ostaviti u košaru pred oltarom.

U utorak je svetkovina sv. Josipa, zaštitnika naše Biskupije. Sv. mise su u Bukovici u 8, i u Brišniku u 8 sati. Svečano misno slavlje bit će u katedrali u Mostaru u 18 sati. Misno slavlje predvodi mons. Zdenko Križić, nadbiskup splitski u zajedništvu sa svim biskupima Bosne i Hercegovine, te susjednih biskupija iz okolnih zemalja.

U subotu je velika župna ispovijed. Po običaju, na raspolaganju će biti više svećenika iz našega dekanata, pa iskoristite ovu prigodu i nemojte odgađati ispovijed za kasnije. Termini u našoj župi su: Brišnik u 16 i Bukovica u 17.30 sati.

Od ovog tjedna privremeno prekidamo ministranstke sastanke, župni vjeronauk za prvopričesnike. Dakle, u ovom tjednu, Velikom tjednu i Uskrsnom tjednu neće biti vjeronauka ni ministrantskih sastanaka. To, naravno, ne znači da ministranti i prvopričesnici ne trebaju sudjelovati na sv. misama i obredima kroz ove svete dane, naprotiv!

Proslava svetkovine svetog Josipa-zaštitnika Mostarsko – duvanjske biskupije

U utorak, 19. ožujka 2024., svečanim euharistijskim slavljem s početkom u 18 sati u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, Mostarsko-duvanjska biskupija proslavit će svoga nebeskog zaštitnika SV. JOSIPA.  Euharistijsko slavlje predvodit će mons. Zdenko Križić, nadbiskup splitsko- makarski i metropolit, a na slavlju će sudjelovati biskupi iz Bosne i Hercegovine, kao i biskupi iz susjednih biskupija.

Misu uočnicu u povodu susreta crkvenih pjevačkih zborova u ponedjeljak, 18. ožujka 2024., s početkom u 18 sati u mostarskoj katedrali predvodit će mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski.

Proslavi svetkovine sv. Josipa prethodi trodnevna priprava u mostarskoj katedrali 16., 17. i 18. ožujka 2024. Svake večeri u 17.30 sati je pobožnost na čast sv. Josipu, a u 18 sati euharistijsko slavlje.

www.tomislavnew.com/Župa Bukovica