vjera

OBAVIJESTI iz Župe svetog Mihovila Tomislavgrad: U subotu četvorica mladih franjevaca položit će svoje svečane zavjete

Sljedeća nedjelja je dvadeset i druga nedjelja kroz godinu, raspored svetih misa je uobičajen.

U subotu, pod svečanom svetom misom u 19 h u našoj bazilici, četvorica mladih franjevaca: fra David Slišković, fra Antonio Petric, fra Robert Cvitanović, i naš župljanin fra Josip Stanić, položit će svoje svečane zavjete. Pozivamo župljane da sudjeluju na ovoj svetoj misi, i naravno na molitvu.

Ovaj četvrtak je zadnji u mjesecu pa ćemo imati cjelonoćno klanjanje. Kroz ovo klanjanje ćemo se posebno pripraviti za svečane zavjete u subotu, zahvaliti Bogu za sva duhovna zvanja iz naše župe. Podsjećamo da je 11. kolovoza i naša župljanka Arkanđela Jurčević imala svečane zavjete u Mostaru pa zaista imamo obilje razloga zahvaliti Bogu na ovoj godini.

—————————————————-

Prije dva tjedna smo u župnim obavijestima zamolili mladence i svatove da se ponašaju dostojno svetog sakramenta i svetog mjesta na kojem se nalaze. Nažalost, primijetili smo da neki zaručnici iz inata ne žele poslušati upute koje smo već tumačili na tečaju, na zarukama i pred vjenčanje. Žele pokazati da njima nitko ništa neće određivati. To samo pokazuje njihovu zrelost, pa se stoga ne treba čuditi da ti mladenci tako brzo završe svoje bračno putovanje, priopćeno je iz Župnog ureda Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com