Svijet Vijesti

Potraga za nestalim alpinistom na Kamešnici je u tijeku

Unatoč nadljudskim naporima brojnih ekipa koje su tragali i tijekom cijele noći,  HGSS-ovci još nisu uspjeli pronaći Edvarda Retelja, koji je jučer nestao pod snježnom lavinom na Kamešnici.

Po iznimno teškim vremenskim uvjetima, pri čemu je susnježicu pratio olujni vjetar, spašavatelji su ipak naišli na određene tragove koji bi ih mogli dovesti do nestalog alpiniste, no Vinko Prizmić, pročelnik HGSS-a, nije želio istrčavati s preuranjenim izjavama.

– Mogu samo potvrditi da je nestali Edvard Retelj, te da je riječ o jednom od najiskusnijih hrvatskih alpinista, himalajcu koji je osvojio brojne nagrade – kazao je Prizmić, dodajući kako se akciji spašavanja tijekom noći pridružilo dodatnih tridesetak spašavatelja, te da će ih danas, ako bude potrebe, na terenu biti više od stotinu.
Podsjetimo: spasitelji su jučer uspjeli doći do trojice alpinista, a za četvrtim se intenzivno traga. Kako doznajemo, riječ je o alpinistima  Daliboru Filipoviću(32), Domagoju Laušiću(28), Toniju Đogasu(27), te Edvardu Retelju(52) za kojim se tragalo cijelu noć, a bez prekida potraga je nastavljena i jutros kada se vrijeme malo smirilo, javili su iz HGSS.
Jučer su se u potragu za nestalim alpinistom uključili članovi brojnih GSS, među njima i šestorica članova Gorske službe spašavanja iz Tomislavgrada, a duvanjski  GSS-ovci i jutros će se pridružiti brojnim alpinistima koje tragaju za nestalim Edvardom Reteljem.
Akciju potrage i spašavanja na Kamešnici pratit ćemo i dalje.
www.tomislavnews.com