HB ZupanijaTG Gospodarstvo

PRIOPĆENJE Ekološke udruge “Naša strana Podhum”: Stop prodaji našeg jezera Mandek!

Poštovani mještani, gradonačelnik, općinski i županijski vijećnici, te svi ostali upravitelji…

Ovim putem šaljemo zadnje upozorenje određenim elitama koji zemljište naše župe Podhum rasprodaju za sitniš jednako kao što su napravili kada su potopili polje na današnjem Buškom Blatu. Tada smo dobili ruksak na leđa i pravac za Zapadnu Europu. Danas je situacija ista, samo što sada žele prodati sve što mogu.
Desetljećima smo uspjeli sačuvati naše resurse koje danas određeni elitisti prodaju za sitniš. Ovim putem upozoravamo cijelu javnost da kao mještani ne ćemo dozvoliti takvo ponašanje od strane općinskih vlasti. Smatramo da se prodaja zemljišta, vode i resursa koji pripadaju nama treba biti odobrena od strane nas mještana koji tu živimo. Zašto se ne raspiše referendum da mi mještani odlučimo o pripadnim prodajama?
Bisere koje imamo poput jezera Mandek prodajete za „Judine škude.“ Kada treba prodavati naše resurse tu ste prvi u redu. Međutim, kada tražimo od vas da napravite nešto poput:
• asfalta u Pavićim,
• izgradnje rasvjete,
• obnove vodovoda za Podgradinu, Vržerale, Podhum, Miše i Golinjevo,
• sanacija brane na jezeru Mandek koja je u raspadu.

Tu vas nigdje nema. Sva vrata na koja kucamo su zatvorena. Želimo skrenuti pozornost da se ograniči kretanje motornih vozila oko jezera Mandek kako bi se spriječila devastacija prirode. Ovim putem poručujemo javnosti da ne ćemo slijepo promatrati prodaju naših resursa bez našega znanja. Potapanje polja oko 1970-tih godina vam je prošla glatko. Danas vam to ne ćemo dozvoliti. Zapamtite dobro: „Iseljavati nas možete, prodavati možete, ali ne i iskorijeniti s naše djedovine unatoč tridesetogodišnjim pokušajima da to napravite.!“

S poštovanjem
Mještani

www.tomislavnews.com