TG Sport

RAZGOVOR Mate Baković, trener HKK Tomislav JB: Ova utakmica će odlučivati najvjerojatnije o putniku u doigravanje

U nedjelju, 7. travnja, 2024. godine, odigrat će se košarkaška utakmica između HKK “Tomislav” JB iz Tomislavgrada i KK “Troglav” iz Livna. Tim povodom kratko smo razgovarali  s trenerom HKK “Tomislava” Matom Bakovića.

Očekivanja od utakmice?
🗣Kao u svaku domaću utakmicu ulazimo pod imperativom pobjede. Napravili smo dobar posao u drugom dijelu sezone gdje smo na omjeru od 6 pobjeda i 1 jedan poraz. Ova utakmica će odlučivati najvjerojatnije o putniku u doigravanje. Pobjedom bi se približili u potpunosti cilju kojeg smo postavili na početku sezone, dok poraz bi nas odveo u sasvim drugi smijer.

🔵O ekipi KK Troglav?
🗣Ekipu Troglava čine tri igrača koji su nositelji momčadi, a ranije su prošli kroz naš seniorski pogon i branili boje naše kluba. Tako da radi se o dečkima koji imaju kvalitet, a poznaju dobro sustav i način naše igre. U svakom slučaju ekipa koju krasi dobra fizička konstitucija, kao i igračka kvaliteta, osobito pojedinca Mateja Tokića koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva možda čak i najbolji igrač lige. U svakom slučaju čeka nas teška utakmica protiv izrazito kvalitetnog i neugodnog protivnika.

🔵Stanje u našoj ekipi pred utakmicu?
🗣Stanje u ekipi nije idealno jer Bože Lučić najvjerojatnije neće igrat ovu utakmicu zbog ozljede koju je zaradio na gostovanju u Čitluku. A Bože je igrač o kojem smo u velikom mjeri ovisili o njegovog obrambenom i napadačkom dijelu igre. Vjerujem da će dečki koji su na raspolaganju dati maksimum od sebe i nadoknaditi izostanak ovog bitnog igrača u našoj momčadi. Zbog svega toga u derbi ulazimo usudim se reći kao favoriti, ali sa ne baš najboljim zdravstvenim statusom u ekipi.
🗣Za kraj uputio bih poziv gledateljima, da dođu i podrže nas u ovoj iznimno važnoj utakmici za nas
🗣Vidimo se u nedjelju u 17 sati 👋

Objava je web stranice Tomislav Sport

www.tomislavnews.com