BiH Politika

Tadija Ljubičić ponovno izabran za predsjednika HČSP B I H, čestitamo!

U dvorani HBŽ-a u Tomislavgradu jučer je održan II. Opći sabor Hrvatske Čiste Stranke Prava Bosne i Hercegovine(HČSP BIH).Za predsjednika stranke je izabran Tadija Ljubičić iz Tomislavgrada.

U predsjedništvo su izabrani Miro Šumanović, Ivana Prusina, Ranko Ramljak,Mario Kasalo i Adnan Sivčević.U Nadzorni odbor izabrani su Damir Čović, Bože Galir i Ivica Gvozden. Izabrani članovi Časnoga suda su Ivan Bošnjak,Tomislav Višević i Blaž Ćaran. 
Saboru HČSP BIH su nazočili i gosti HČSP RH, član Glavnog stana Ivan Lozo i izaslanik predsjednika Josipa Miljka Ivan Glavota. Skupu su se obratili  prvaci iz prijateljskih stranaka,Mislav Sučić(HSS “Stjepan Radić), Milijan  Nakić
HSP “Dr.Ante Starčević”, bivši federalni zastupnik HKDU-a Mijo Ivančić-Lonić ,legenda pravaštva,književnik,publicist i pjesnik Ivica Karamatić,te gospodin Ivan Dilber u ime Samostalnog sindikata Tvornice kabela ” Kapis d.o.o”.
Dilber je zahvalio “čistim pravašima” na iskrenoj potpori u borbi protiv  zvjerskog neokapitalizma i zauzimanja za ugrožena prava radnika ove tvornice.
 Predsjednik HČSP BIH je u svomu izlaganju kazao da se ova stranka neće,po  pitanju aktualnog preustroja F BIH, odreći niti jednog Hrvata,živio on u Ključu,Širokomu Brijegu, Brčkom ,Derventi ili Tomislavgradu. Sve drugo je Ljubičić nazvao prljavom trgovinom i izdajom. Vijećnik OV Tomislavgrad je kazao kako će na izborima  iduće godine HČSP BIH izići na svim razinama.
Sabor koji je nosio slogan “Teško kući bez ljubavi bratske,Herceg-Bosni bez zemlje Hrvatske” završen je okrjepom, sukladno korizmenim odredbama , pri čemu je učlanjeno desetak novih HČSP-ovaca, priopćeno je iz HČSP B i H. TN